Gümüşhane Belediyesinden “Engelsiz Saatler” programı

Gümüşhane Belediyesi, özel gereksinimli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğunu göstermek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla her hafta çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Gümüşhane Belediyesinden “Engelsiz Saatler” programı

Gümüşhane Belediyesi Aile ve Yaşam Birimi, “Engelsiz Saatler” isimli programıyla bu hafta da özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif olmasına katkıda bulunmak, eşit yaşam hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Sema Doğan Yaşam Alanında anlamlı bir program gerçekleştirdi.

Program kapsamında yaş aralıklarına ve cinsiyetine bakılmaksızın Gümüşhane genelinde tespit edilen yaklaşık 15 özel gereksinimli birey, evlerinden alınarak Sema Doğan Yaşam Alanına getirildi.

Önce Sema Doğan Yaşam Alanı gezdirilen özel gereksinimli vatandaşlar daha sonra bowling ve bilardo oynadı. Programın devamında müzik eşliğinde dans ve horon oynayan özel gereksinimli vatandaşlar eğlenceli ve güzel bir etkinlikle bir günü tamamlamış oldu.

Özel gereksinimli vatandaşlar günün sonunda Gümüşhane Belediyesi Aile Yaşam Birimi tarafından kendilerine yapılan ikramların ardından evlerine bırakıldı. 

Özel gereksinimli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların sosyal yaşam, barınma ve bakım gibi temel haklardan eşit olarak yararlanabilmeleri için Gümüşhane Belediyesi olarak, gereken politikaları hayata geçirmek için özel gayret gösterdiklerini, bu anlamda özel gereksinimli bireyler için Gümüşhane Belediyesi Aile ve Yaşam Biriminin güzel ve anlamlı bir etkinlik organize ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Gümüşhane Belediyesi olarak öncelikli amaçlarımızdan bir tanesi de özel gereksinimli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için toplumun farkındalığını artırmak ve onların hayatını kolaylaştırmak için projeler hayata geçirmektir. Bu manada en öncelikli bireylerimizin başında da özel gereksinimli bireylerimiz gelmektedir. Özel gereksinimli vatandaşlarımızın toplumdan beklentisi; saygı, koşulsuz kabul ve sevgidir. Özel gereksinimli bireylerimize yönelik daha duyarlı bir toplum olmamız lazım çünkü onları bir güne özel değil her gün aklımızda ve kalbimizde tutmalıyız. Gümüşhane Belediyesi olarak bundan sonraki süreçlerde oluşturacağımız bu tür farkındalık çalışmaları kapsamında bakış açımızı daha olumlu yapmak ve bu doğrultuda projeler geliştirmek ve bu projeleri özel gereksinimli bireylerimizin yaşamına dahil etmek öncelikli hedeflerimizdendir. Bu doğrultuda Gümüşhane Belediyesi Aile ve Yaşam Birimimiz güzel bir etkinlik gerçekleştirdi. Bende bu etkinlikte yer almak, özel gereksinimli kardeşlerimizle birlikte olmak, onların mutluğuna ve heyecanına ortak olmak isterdim ancak İstanbul’da katılmam gereken önemli bir toplantım vardı. Bu sebepten dolayı bu etkinliğe katılamadım. Ancak bundan sonra her hafta yapacağımız bu etkinliklere programlarımızın uygun olduğu zamanlarda katılmaya özen göstereceğim. Belediyemizin imkanları doğrultusunda özel gereksinimli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu ve bundan sonraki süreçte de olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, bu programın hazırlanmasında ve gerçekleşmesinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER