Gümüşhane birinci oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre Gümüşhane, okullardaki kütüphanelerde 9,65 olan öğrenci başına düşen kitap sayısıyla Türkiye birincisi oldu.

Gümüşhane birinci oldu

Millî Eğitim Bakanlığının okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak için 26 Ekim 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlattığı ve 31 Aralık 2021'de tamamlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında 16 bin 361 okula yeni kütüphane yapıldı. 

Yeni kütüphanelerin yapımıyla tüm okullardaki kitap sayısı da artmaya başladı. Proje öncesinde kütüphanelerde 28 milyon 677 bin 694 kitap varken bu sayı, yeni kütüphanelerin yapılması ve mevcut kütüphanelerin kitap açısından zenginleştirilmesi ile 41 milyon 770 bin 132'ye yükseldi. 

Bakanlık 2022 yılı sonunda, kütüphanelerdeki kitap sayısını 100 milyona çıkarmayı hedefliyor. 

Proje öncesi Türkiye'de okul kütüphanelerinde öğrenci başına 1,89 kitap düşerken bu sayı, iki ay gibi kısa sürede 2,76'ya yükseldi. 2021 yılı sonu itibarıyla öğrenci başına düşen kitap sayısında 9,65 kitap ile Gümüşhane birinci oldu. Gümüşhane'yi, 9,53 kitap ile Bayburt ve 8,56 kitap ile Ardahan izledi.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Alptekin
Metin Alptekin - 2 yıl Önce

Kütüphanedeki kitap sayısı önemli lakin daha da önemli olan okuyan öğrenci sayısı ..
Bu konunun iyice araştırılması lazım.
Yoksa evlerde de her tarafta birçok kitap var.
Kaçınız sosyal medya yada TV başından zaman ayırarak okuyoruz...

kitap okumak
kitap okumak - 2 yıl Önce

Kitap olması kadar kitabın okunması da önemli. Kitap okumada geçtik Gümüşhaneyi Türkiye Dünyada kaçıncı sırada? Kişi başına kaç sayfa okuyoruz? Bunları düşünmek lazım. Gümüşhane Bayburt Ardahan üst sıralarda olur niye çünkü nüfus az.

Ergin Karaçengel
Ergin Karaçengel - 2 yıl Önce

İnşAllah okuyan sayısı da artar.

Murat BEŞİROĞLU
Murat BEŞİROĞLU - 2 yıl Önce

Acaba okullarımızda bulunan kitapların ne kadarı Bilim, Yazılım, Teknoloji, Ekonomi, İlim vs içerikte bunları da araştırdım paylaşırsan sevinirim. Ayrıca İlköğretim, Ortaöğretim ve liseleri izde kaç tane teknoloji ve bilime dayalı okulumuz var acaba. Malum teknoloji cağındayız, merak ettim...!

SIRADAKİ HABER