Gümüşhane'de Camiler Kadir Gecesinde Doldu Taştı

Gümüşhane’de vatandaşlar bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde camilere akın etti.

Gümüşhane'de Camiler Kadir Gecesinde Doldu Taştı
Gümüşhane’de vatandaşlar bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde camilere akın etti.

Teravih namazında kentteki bütün camileri dolduran vatandaşlar özellikle kent merkezindeki Kemaliye, Bağlarbaşı Mahallesindeki Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi, Mordut ve Süleymaniye Camiini tercih etti.

Yatsı ve teravih namazlarının kılınmasının ardından tesbih namazlarının kılındığı kent merkezinde, 2 sakal-ı şerif ve 1 hırka-i şerif ziyarete açıldı.

Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan ve 1328 yılında Padişah fermanı ile Meclisi Mebusan’dan Gümüşhane Milletvekili Mısırlıoğlu Hayri Efendi vasıtasıyla getirilen sakal-ı şerif için Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii ve Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesindeki camide uzun kuyruklar oluştu.

Vatandaşlar tekbir ve salavatlar eşliğinde cam muhafazada tutulan ve sürekli gül suyu ile silinen sakal-ı şerifi yakından gördü.

Gümüşhane’de vatandaşların akın ettiği bir diğer camii de Mordut Camii oldu. Kent merkezindeki camide bulunan ve Yemen’de görev yapan bir subay tarafından mukaddes emanetlerin taksimi sırasında alınan ve vasiyet üzerine bu camiye getirilen Hırka-i Şerif gece geç saatlere kadar vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 01:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER