Köse'nin İYİ Projesi sona erdi

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından uygulanan ‘İki ‘İ’ Bir ‘Y’ projesi sertifika töreni iftar programıyla birleştirildi.

Köse'nin İYİ Projesi sona erdi
Gümüşhane’nin Köse ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından uygulanan ‘İki ‘İ’ Bir ‘Y’ projesi sertifika töreni iftar programıyla birleştirildi.

Belediye binası önünde gerçekleştirilen sertifika dağıtım töreni ve iftar programına Vali Yücel Yavuz, Danıştay Üyesi Gümüşhaneli hemşehrimiz Aydemir Tunç, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, İl Genel Meclisi Üyesi Tuncay Taşdemir, Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Çok programlı lisenin mesleki bölümlerini ve eğitimin kalitesini yerel ihtiyaçları da dikkate alan bir yaklaşımla geliştirerek, mesleki eğitimin tarafı olan kurum ve kuruluşların işbirliği yapmalarını sağlamayı ve dezavantajlı durumda olan özellikle kız çocuklarının yükseköğrenime devam edebilmelerine imkân sağlamayı hedefleyen İnsan Yükseköğretim İlim (İYİ) Projesi’nin sertifika dağıtım töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
 
Proje koordinatörü Dursun Ali Emir tarafından yapılan proje sunumu ve Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün’ün selamlama konuşmasının ardından konuşan Vali Yavuz, “İlçelerimizde hem iftar geleneğimizi yaşatalım, hem de varsa eğer şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikte olalım arzusunda olduk. Bu akşam son ilçe ziyaretimizi de yapıyoruz ve burada bulunmaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Avrupa Birliği ile birlikte organize edilen projeler kapsamında Türkiye’de uygulanması uygun görülen iki projeden birisinin Köse Belediye Başkanlığı tarafından, Köse’deki Meslek Yüksekokulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle yürütülen ‘’İYİ’’ projesi olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Bu projenin, bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte organize edilmesi ve böyle güzel bir sonuca ulaşması şahsen büyük bir gurur vesilesidir. Belki imkanlar çok fazla değil ama gönüller çok zengin, idealler çok yüksek, gayret konusunda zaten çok şükür oldukça iyi bir yerdeyiz. Böylesine güzel projenin, 3 yıl boyunca sabırla ve metanetle sürdürülmesi, hem katılımcı arkadaşlarımız, hem bu kursu ve bu projeyi uygulayan arkadaşlarımız, hem de genel olarak Köse ilçemiz olarak sahiplenilmesi çok güzel bir olay” diye konuştu.

Genel manada eğitimin olmazsa olmaz temel felsefe ve ideali olduklarını kaydeden Vali Yavuz, “Bunu inkâr etmek mümkün değil. Köse ilçemizde belki istihdam imkânı çok fazla değil, belki şu anda ekonomik refah düzeyi, yaşam standardı ve konforu çok yüksek değil ama gönüller bir olduktan sonra, niyetler iyi olduktan sonra bunların aşılmaması diye bir şey söz konusu değildir. Bu projeden haberdar olup buraya başvurmak ve bunun sonucunu getirmek de, zaten bizim Köse ilçemizin potansiyelini ortaya koyuyor. Bu manada çok güzel bir çalışma olması hasebiyle Köse için bu gurur duyulacak bir hadisedir. Eğitimin bir parçası olması; özellikle mesleki eğitimin bir parçası olması ve Köse halkımızın buna sahip çıkması, gelecek için çok güzel şeylerin yolda olduğunu ifade ediyor” şeklinde konuştu.

Arap turizminin Karadeniz’e doğru geldiğini, Gümüşhane’nin hem yüksek rakım, hem de nem oranının düşük olması nedeniyle turizmde avantajları olduğunun altını çizen Vali Yavuz, “Çok güzel avantajlarımız var. Eğer bunlar sistemli ve düzgün bir şekilde bir araya getirilirse, Köse’de yaşayan vatandaşlarımız birebir sahip çıkarsa, Köse dışında ki büyük değerlerimiz, işadamlarımız, bürokratlarımız, akademisyenlerimizin destekleri de bir araya gelirse, bu bölgenin yaşam standardı ve konforu bakımından istenilen yerde olmaması diye bir şey söz konusu olamaz. Yeter ki biz bilinçli olalım, duyarlı olalım. Özellikle eğitim konusunda farklı bir şeyler yapalım. Buna ilişkin çocuklarımız gençlerimiz buna uygun hale gelsinler, ilerideki bu gelişmelere de çok rahat bir şekilde ayak uydurabilelim.” diye konuştu.

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. Törende, proje eğitimcileri ve müfredat komisyonu üyelerine katılım belgeleri Vali Yavuz tarafından takdim edilirken, kursiyerlerin kurs bitirme belgeleri de diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Sertifika dağıtım töreninin ardından, İlçe Müftüsü Muharrem İslamoğlu tarafından yaptırılan dua ile oruçlar açıldı. İftarın ardından, Vali Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri, Köse Belediyesi’nin mesire alanında bulunan kafede çay eşliğinde bir süre sohbet etti.

Vali Yavuz, Köse ilçesindeki bu programı öncesinde ilçeye bağlı Kayadibi köyünde incelemelerde bulundu. Kayadibi Köyü’nde, Köy Muhtarı Adem Akan ve köy sakinleri tarafından karşılanan Vali Yavuz, beraberindekilerle birlikte köyde bir süre dolaşarak, yapımı devam eden parke taşı ve menfez yapımı çalışmalarını yerinde inceledi.
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER