Gümüşhane'de Gençlik Meclisi kuruluyor

Gümüşhane Kent Konseyi bünyesinde kurulan Kadın, Engelli ve Turizm Meclislerinin ardından Gençlik Merkezinin de kurulması için çağrıya çıkıldı.

Gümüşhane'de Gençlik Meclisi kuruluyor

Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ yaptığı açıklamada Gençlik Meclisine katılmak isteyen 18 ile 30 yaş arası (bu yaşlar da dahil olmak üzere) gençleri Gümüşhane Belediye Binasının 5.katında bulunan Gümüşhane Kent Konseyi ofisindeki Genel Sekreterliğine müracaat etmeye davet etti.

Açıklamasında 18 Mayıs 2022 tarihinde Gümüşhane Kent Konseyi Başkanlığına aday olduğunda seçilmesi durumunda Kent Konseyinin kurumsal yapısını güçlendireceklerinin taahhütünü verdiklerini hatırlatan Demirağ, “Bu bağlamda halihazırda çalışmalarını sürdüren Kadın Meclisimizin yanı sıra 1 Eylül 2023'te Engelli Meclisimizi kurmuştuk. Geçtiğimiz günlerde de kuruluş çalışmalarına başladığımız Turizm Meclisimiz ile şehrimizin turizm altyapısının sağlam kurulmasına ve turizmin şehrimizin ekonomisini ayağa kaldıran bir sektör olmasını sağlamaya çalışacağız. Kadın, Engelli ve Turizm meclislerimizin yanı sıra gençlerimizin de kent yaşamına dair sorunlarını, ihtiyaçlarını ve çözüm önerilerini tespit ederek yerel yönetimde bu tespitlere yönelik gençlik politikalarının üretilmesine katkı sunmak amacıyla yürütme kurulumuz ile birlikte Gençlik Meclisimizi kurmaya karar verdik” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi sayesinde neredeyse nüfusun yarısı kadar öğrencinin yaşadığı Gümüşhane'de yerel halk, bürokrasi ve öğrenciler arasındaki bağların daha sağlam kurulabilmesi için öğrencilerin ve gençlerin kendilerini Kent Konseyi sayesinde daha iyi bir şekilde ifade edebilmeleri ve gençlerin de yönetime katılabilmesi için önemsedikleri Gençlik Meclisinin gençlere çok önemli hizmetler vereceğine inançlarının tam olduğunu kaydeden Demirağ, “Bugünden yönetime katılma fırsatı bulan ve kendini rahatlıkla ifade edebilen gençler, gelecekte ülkemizde yönetim kadrolarında daha başarılı olabileceklerdir. Ülkemizin ve Dünya'nın çeşitli yerlerinden şehrimize gelerek farklı kültürleri ile bir araya toplanan çok değerli öğrencilerimiz ve gençlerimiz, yerel yönetim manasında önümüzde yolumuza ışık tutacaklardır. Bu bağlamda, yaşadığımız çağı onların yaşayacakları çağa hazırlayabilmemiz için ve gençlere ayak uydurabilmemiz için gençler ile sürekli istişare içinde olacağız. Kuracağımız Gençlik Meclisimizin hayırlı olmasını ve şehrimizin gençlerine güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER