Gümüşhane'de Gıda Kontrol Seferberliği devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ülke genelinde başlattığı eşzamanlı gıda kontrol seferberliği kapsamında Gümüşhane'de de denetimler arttı.

Gümüşhane'de Gıda Kontrol Seferberliği devam ediyor

Gümüşhane’de il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri Gıda Kontrol Ekipleri kamu sağlığının korunması ve tüketicilerin gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla toplu tüketim yerlerine yönelik denetimleri artırdı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Bakan İbrahim Yumaklı’nın talimatıyla ülke genelinde gıda denetimi seferberliği başlatıldığını belirterek yıllık denetimlere ilave olarak üç hafta boyunca geniş çaplı denetimlere başladıklarını söyledi.

Özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın ya da vaka olaylarıyla karşılaşmamak ve tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için Gümüşhane genelinde toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verdiklerini belirten İl Müdürü Kıraç, Gümüşhane’de rutin olarak yıl boyunca gerçekleştirilen denetim ve kontrollere ilaveten özellikle yaz aylarında riski artan lokanta, restoran,  kafe,  dönerci, fast-food, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde denetimlerin artırıldığını kaydetti.

Yürütülen kontrol ve denetimlerin yanı sıra tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde bu olumsuzluğun giderilmesi için 174 Alo Gıda Hattı'na veya 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı'na şikayet hakkını kullanmalarını isteyen Kıraç, her türlü ihbar ve şikayetin titizlikle değerlendirilerek tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasına ve gıda denetimlerinin etkinliğinin artmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER