Gümüşhane'de öğrenci ve sporculara 215 bisiklet dağıtıldı

Gümüşhane’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat’ programı kapsamında alınan 215 adet bisiklet için imza ve dağıtım töreni yapıldı.

Gümüşhane'de öğrenci ve sporculara 215 bisiklet dağıtıldı
Gümüşhane’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat’ programı kapsamında alınan 215 adet bisiklet için imza ve dağıtım töreni yapıldı.

Kurum bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri ve sporcular katıldı.

“UMARIZ PROJE SAĞLIKLI BİR NESİL İÇİN KATKI SAĞLAR”

Törende yaptığı konuşmada projenin sağlıklı bir nesil için katkı sağlaması temennisinde bulunan Vali Yücel Yavuz, son dönemde insanların ekonomik refah seviyesinin yükselip, alım gücünün arttıkça, rahata ve konfora alıştıkça ve buna bağlı olarak hareketin de azalması sonucu obezite başta olmak üzere çeşitli sorunların baş göstermeye başladığını söyledi.

“DEVLETİMİZ BİSİKLETİ TEŞVİK EDİYOR”

Bu noktada Sağlık Bakanlığı’nın da obeziteyle mücadele çalışmaları kapsamında insanları harekete alıştırmak için en cazip yollardan birisi olan bisiklete ayrı bir önem verdiğini kaydeden Vali Yavuz, Türkiye’de bisiklet kullanımı noktasında bir eksiklik olduğunu belirterek, bisiklet yolların yapımı, bu konuda çalışma yapan mahalli idarelere destek olmak gibi bir takım tedbirlerin de alındığını dile getirdi.

Gümüşhane’de Belediyesinin de yaz ayları başında bisiklet dağıttığını hatırlatan Vali Yavuz, Gümüşhane’ye gönderilen ödenekten alınan bisikletlerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğüne dağıtılacağını belirtti.

Tek tek öğrenci yerine bisikletleri okullara dağıtacaklarını, dolayısıyla tüm öğrencilerin bisikletleri kullanabileceklerini vurgulayan Vali Yavuz, bahçesi ve civarı uygun olan okullar başta olmak üzere dağıtımının önümüzdeki günlerde tamamlanacağını söyledi.

“BİSİKLET KULLANIMI İÇİN YOL ŞART”

Bisiklet kullanımı için özel yollar yapılmasının şart olduğunun altını çizen Vali Yavuz, “Bu manada Belediyemiz ve diğer ilçe Belediyelerimiz ciddi çalışmalar yapıyorlar. Güzergah belirlenmesi konusunda ciddi mesafeler alındı. Güvenlikli binmek önemlidir. Bisiklet yollarının yapılması şart. Olmazsa olmaz en temel kurallardan birisi bu” dedi.

Projenin amacına ulaşması temennisinde bulunan Vali Yavuz, şunları söyledi: “Devletimiz bu konuda her türlü katkısını sağlıyor. Vatandaşımıza da hizmet anlamında farklı ve değişik konularda hizmetler sunulmaya devam ediyor. İnşallah sağlıklı bir nesil için katkı sağlar.”

“AMACIMIZ FİZİKSEL AKTİVİTE DÜZEYİNİ YÜZDE 62’LERİN ÜZERİNE ÇIKARMAK”

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” programının hedefinin 15 yaş üzeri nüfusta fiziksel aktivite düzeyini yüzde 62’lerin üzerine çıkarmak olduğunu belirterek, Gümüşhane’ye 60 bin TL’lik ödenek gönderildiğini ve bu ödenekle 215 bisiklet ve kask alındığını söyledi.

Bisikletleri protokol karşılığı 15 adet Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, geri kalanı da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 5-6.sınıf öğrencilerin bulunduğu, uygun olan 19 adet okula dağıtılacağını kaydeden Pehlivan, amaçlarının obeziteyle mücadele etmek ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek olduğunun altını çizdi.

Kurumlar arasında imzalanan protokollerin ardından bisikletler ilgili kurumlara teslim edildi.
Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER