Gümüşhane deprem bölgesi için kenetlendi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen şiddetli depremin ardından temel ihtiyaç malzemelerini içeren yardım kampanyalarının duyurulmasıyla birlikte Gümüşhane’de de seferberlik başlatıldı.

Gümüşhane deprem bölgesi için kenetlendi

Gümüşhaneli vatandaşlar kışlık kıyafet, ısıtıcı, battaniye, el feneri, bebek bezi ve kıyafeti gibi temel ihtiyaç malzemelerini depremzede vatandaşlara ulaştırmak için Gençlik Merkezi, Gümüşhane Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Esnaf Odaları Birliği, İHH, Beşir Derneği, Diyanet Vakfı, Belediyeler, GTSO, Ülkü Ocakları ve diğer kurum ve STK’lara götürmeye başladı.

Televizyonlardan ve sosyal medyadan deprem bölgesinin görüntülerini izleyen vatandaşlar hem maddi hem manevi yardımda bulunurken Gençlik Merkezinin başlattığı kampanyaya katkı sağlayan vatandaşlar spor salonunda kısa sürede kolilerce yardım malzemesinin birikmesine neden oldu.

“O insanlar şu an evsiz ve yardıma ihtiyaçları var”

Kendisi de bir depremzede olan ve vatandaşlardan da aynı hassasiyeti göstermelerini isteyen Eren Yeşil Çınar, “Buraya şuan kıyafet, eşofman ve battaniye bağışında bulunduk. Ben Elazığ depremini yaşadım. Bayağı zorluk yaşadık o günlerde. O zaman da kış ayında dışarıda kalmıştık insanlar ısınacak bir şey bulamıyordu. Gerçekten bu gibi afetlerde insanların çok fazla yardıma ihtiyacı oluyor. Bunu bizzat kendim yaşadığım için şuan orada olan insanların ne durumda olduğunu çok iyi anlayabiliyorum. O yüzden yardıma bulundum. Gümüşhaneliler ellerinde ne var ne yok vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok zor bir durum. Kimileri sıcak evinde oturuyor ama gerçekten o insanlar şu an evsiz ve yardıma ihtiyaçları var lütfen yardımda bulunun” dedi.

“Vatandaşlarımız o bölgelerde çok çaresiz ve zor durumda”

Deprem bölgesinde akrabalarının da bulunduğunu belirterek tüm Gümüşhaneli vatandaşlara yardım çağrısında bulunan Funda Kuvvet Yılmaz ise “Bugün ben kendi çocuklarımın kıyafetlerini oradaki depremzede çocuklar için bağışladım. Battaniye, kışlık yetişkin kıyafeti gibi malzemelerle yardımcı olmaya çalıştım. Çok üzüntü içindeyiz. Vatandaşlarımız o bölgelerde çok çaresiz ve zor durumda. Orada olanlara güç kuvvet, vefat edenlere ise rahmet diliyorum. Enkaz altındakiler ise inşallah sağ salim kurtulurlar dileklerimiz bu yönde, dualarımız onlarla. Tüm Gümüşhanelilerden elinizden ne gelirse bir çorap bile olsa yardım etmelerini istiyorum çünkü bir bin olur. Bu şekilde elimizden gelen desteği maddi manevi Gençlik Merkezine veya AFAD gibi kurum ve kuruluşlara ileterek orada olamasak da en azından yardımlarımızlar destek olalım” ifadelerini kullandı.

Gençlik Merkezinde toplanan yardımların dışında Gümüşhane’de gün boyu STK’lar, siyasi partiler ile çeşitli kurum ve kuruluşlar öncülüğünde başlayan yardım seferberliği hummalı bir şekilde devam ediyor.

-Gençlerden ekmek seferberliği

Deprem bölgesine yönelik faaliyet kapsamında Akçakale Mahallesi gençleri de depremden etkilenen illere gönderilmek üzere ekmek üretimine başladı.

Whatsapp üzerinden organize olan gençler yardımseverlerin bağışları Gümüşhane’de faaliyet gösteren Aydın Unlu Mamullerinin tesislerinde ekmek üretimine başlayarak deprem bölgesine sevk edecek.

Kampanya sorumlusu Behçet Necati Gül, “Deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulacak olan ekmek için Aydın Unlu Mamulleri ile ortak hareket ederek bir kampanya başlattık ve üretime başladık. Kendi arkadaş çevremizden başlattığımız kampanya hamdolsun iyi gidiyor. İlk ekmekleri ürettik ve bölgeye sevkiyatını yaptık. Bundan sonrada şartlar düzelene kadar günlük olarak üretimimizi yapıp bölgeye sevkiyatını yapacağız. Kampanyamıza destek olmak isteyen bütün hayırseverleri bekliyoruz. Bu günler birlik olma günleridir. Elimizden geldiğince depremzedelerimizin yanında olmaya gayret edeceğiz. Deprem’e ekmek lazım kampanyasına destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

-Ustaoğlu Grup’tan deprem bölgesine vinç ve araç takviyesi

Gümüşhane kent merkezinde kurulan ve ülkenin diğer şehirlerinde de faaliyet gösteren Ustaoğlu Grup ise deprem bölgeye ellerindeki tüm vinçleri ve araçları sevk etti. Firma yetkilisi Ömer Demir, vinç ve diğer araçları deprem bölgesine yolladıkları için bu süreçte Gümüşhane bölgesinde hizmet veremeyeceklerini duyurdu.

Diğer yandan kamu kurumlarının iş makinelerinin deprem bölgeye sevki sırasında çok sayıda müteahhit firma taşıyıcı araçlarını kamunun hizmetine sundu.

Haber: Zeynep KAYA

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2023, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER