Gümüşhane'de üniversite öğrencisi yaşlı çiftin yardımına koştu

Gümüşhane Üniversitesinde okuyan 19 yaşındaki Yiğit Mustafa Koç, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaşlı çiftin evine giderek odun kırdı, bahçe belledi, kömür taşıdı, tırmıkla temizlik yaptı.

Gümüşhane'de üniversite öğrencisi yaşlı çiftin yardımına koştu

Önceki yıllardan beri Gümüşhane Üniversitesinde okuyan öğrencilerin sosyal hayata dokunan ve “Üzgün yüzlerde tebessüm olabilmek” amacıyla gerçekleştirilen projelerle çare arayan insanların yardımına koştuğu sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor.

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım 2.sınıf öğrencisi Yiğit Mustafa Koç ta sosyal sorumluluk projesi kapsamında Eskibağlar Mahallesinde yaşayan Yılmazer ailesine günlük işlerine yardımcı oldu.

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle evdeki her işi kendisi yapan Memnune Yılmazer’e yardım ederek önce ayağına kara lastik, kafasına şapka takan Koç, odun kırıp kömür taşıyıp bel küreği ve kazma yardımıyla bahçe belledi, tırmık yardımıyla bahçe temizledi.

Yarım gününü yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarla geçiren Koç, ilk defa böyle işler yaptığını, Memnune teyzenin nasıl yapılacağını kendisine gösterdikten sonra işe koyulduğunu belirterek, “İlk olarak odunları kırdım ve kenara taşıdım. Daha sonra kürekle bahçeyi kazdım. Sonrasında ise mısır tarlasının yanında temizlenmesi gereken yeri tırmık yardımıyla temizledim. Daha sonra odun ve kömürleri kapının önüne kadar götürdüm. Yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan insanları memnun etmek çok güzel duygu” dedi.

Koç, tüm bu işleri bitirdikten sonra Memnune Yılmazer’in “Allah razı olsun, ne muradın varsa versin” duasını alarak ayrıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
zaga29zaga
zaga29zaga - 1 ay Önce

Allah razı olsun bu günlerde bu çok değerli.

SIRADAKİ HABER