Gümüşhane ekibi Elbistan'ın köylerinde

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezi 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Gümüşhane ekipleri bölgelere ulaşıp yardımları dağıtmaya başladı.

Gümüşhane ekibi Elbistan'ın köylerinde

İş makineleri ve kamyonlardan oluşan araçların kar, tipi, fırtına ve bazı yolların kapalı olması nedeniyle yaklaşık 30 saatlik yolculuk sonrası ulaşabildiği bölgeye ulaşım kar yağışının durmasının ardından biraz daha kolay hale gelirken Gümüşhane’den yardım malzemesi götüren onlarca araç ise birer birer bölgeye ulaşmaya başladı.

Kamu ve STK’ların işbirliğiyle düzenlenen kampanyalarda vatandaşların getirdiği yardım malzemelerini kamyon sahipleri ücretsiz olarak bölgeye naklini sağlarken Gümüşhane’den yola çıkan kamyonların biri gidip biri geliyor.

Son olarak Gümüşhane Gençlik Merkezine vatandaşlar tarafından getirilen yardımları araçlarına yükleyerek Kahramanmaraş yoluna düşen 3 genç Elbistan ilçesinde götürdükleri yardımları dağıtımı gerçekleştiriyor.

Gümüşhane Off-Road Kulübü Motor ve Doğa Sporları Derneği’nin (GÜMOFF) katkılarıyla yola çıkan araçtaki Murat Karakelle, Ahmet Yıldızım ve Ufuk Arslan Elbistan ilçesindeki off-road kulübüyle irtibat kurup onların yönlendirmeleriyle yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Gümüşhane’den giden yardım malzemeleri Elbistan’ın kırsalında bulunan ve henüz ulaşılamayan köylere de donanımlı off-road araçlarıyla ulaştırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER