Gümüşhane Emekli Memur-Sen kuruldu

Memur-Sen bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen Gümüşhane teşkilatı kuruldu. Gümüşhane Emekli Memur-Sen Başkanlığına emekli öğretmen Sebahattin Nas getirildi. 

Gümüşhane Emekli Memur-Sen kuruldu

Memur-Sen bünyesinde faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen Gümüşhane Teşkilatı kuruldu. Gümüşhane Emekli Memur-Sen Başkanlığına emekli öğretmen Sebahattin Nas getirildi. 

İl Yönetiminde Tekin Ulutaş, Mürsel Ateş, Ünal Merdan, Davut Uçar, Salih Olgun ve Kazım Taş’ın yer aldığı Emekli Memur-Sen’in tüm ilçelerdeki teşkilatlanma süreci de tamamlandı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gümüşhane Emekli Memur-Sen Başkanı Sebahattin Nas, memurluk hayatının ardından emekli olduktan sonra sosyal hak ve kazanımları takip ve elde etmek, emeklilerin sesine kulak vermek ve haklarını savunabilmek adına Gümüşhane Emekli Memur-Sen’in ihtiyaca binaen oluşturulduğunu belirterek tüm emeklilerden sendikalarına üye olmalarını ve sendikal haklardan yararlanmalarını beklediğini söyledi.

Başkan Nas, emeklilerin taleplerini şu şekilde sıraladı: 

1. Emeklilerimizin çalışanlar ile arasında açılan maaş farkı kapatılmalıdır.
2. Kamu görevlilerinin fiilen çalıştıkları dönemde bordrolarında var olan “ek ödeme” de dâhil emek verilen dönemde maaşa eklenen unsurlar emekli maaşına da yansıtılmalıdır.
3. Memurların emekli ikramiyesi hesabı yapılırken tam hizmet yılı hesaba katılıp, ay ve gün hesabının dahil edilmemesinden doğan 1 ay ile 11 ay arası kayıp giderilmelidir.
4. Yılda iki defa ödenen bayram ikramiyesi, gösterge rakamına bağlanmalı ve maaşlara yapılan artış kadar artış yapılması sağlanmalıdır.  
5. Emeklilerden fiilen çalışabilecek güç noktasında ve fikri zeminde bilgi birikimi müsait olanlar gerek kendi alanları, gerekse faydalı olabilecekleri uygun alanlarda istihdam edilmelidir.
6. Emeklilerin Sendika Kurma Hakkı’nın önündeki fiili engellemeden vazgeçilmeli, hükümde yer alan boşluklar giderilmelidir.
7. Yaşa bakılmaksızın tüm emekliler toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalandırılmalıdır.
8. Emeklilere, eş ve çocuk yardımı verilmemesine ilişkin hatadan ve eşitsizlik oluşturan uygulamadan vazgeçilmeli, eş ve çocuk yardımı emeklilere de verilmelidir.
9. Öğrenim hayatına devam eden çocuğu olan emeklilere, çocuk yardımı ödemesi yapılmalıdır.
10. Dünyada yeni bir terminoloji olan “Aktif Yaşlanma” kavramı ülkemizde de hayata geçirilerek emeklilerin daha sağlıklı bir emeklilik dönemi geçirmeleri sağlanmalıdır.
11. Ülkemizde genel sağlık politikalarının dışında, yaşlılara yönelik özel sağlık politikaları da geliştirilmeli ve hayata geçirilmelidir. Toplumsal olarak sağlıklı yaşlanmanın önemi hakkında eğitimler verilmelidir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozan
Ozan - 3 yıl Önce

Başkan istemiştir kim verecek. Hükümet çalışanın 3600 rakamını halen çıkaramadı. Başkan emekliye çocuk yardımındiyor. Kaç tl olduğundan haberimi. Verirseler çok mutlu olacak başkan. Ayrıca emekliler parayı ne yapacak. Birde diyorki ikinci iş. CUMHURREİS EYT lilere ne dedi. Emekli olacaklar 2. İş yapacaklar. Kısacası sayın başkan işin zor. Ama ülkede 12 MİLYON emekli var. Oylarıyla hükümet kurar. Ama hayatlarından memnunlar. Neden başkan kışlık yakacak yardımı için yıllık 1000 dolar istemiyor. Neden yıllık 12 bin tl ev kirası istemiyor da çocuk yardımı demiş. Ne şiş yakıyor ne kebab.

SIRADAKİ HABER