Gümüşhane Emniyetinde yangın eğitimi ve tatbikatı

Gümüşhane'de İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan güvenlik güçlerine yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı düzenlendi.

Gümüşhane'de İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan güvenlik güçlerine yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı düzenlendi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş’ın da katıldığı eğitim ve tatbikatta ilk olarak Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük tarafından kurumun brifing salonunda emniyet görevlilerine yangında alınması gereken önlemlerle ilgili bilgilendirici sunum yapıldı.

Sunumun ardından itfaiye ekiplerince kurum bahçesinde emniyet görevlilerine yönelik uygulamalı yangın söndürme eğitimi verildi. Tatbikat kapsamında ise senaryo gereği yangında müdürlük binasında mahsur kalan bir polis memuru itfaiye aracıyla kurtarıldı.

AFAD ve 112 Acil Servis ekiplerinin de destek verdiği tatbikatta konuşan İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, hizmet içi eğitimlere önem verdiklerini belirterek, “Eğitim yangın anında doğru müdahaleyi ve hareket kabiliyeti kazanmayı amaçlıyor. Düzenmiş olduğumuz tatbikat kapsamında müdürlüğümüz ve ek hizmet binalarımızda acil durumlarda yönetimin süratli ve doğru karar almasını sağlayarak verilerin toplanması, çalışma planının oluşturulması, can ve mal koruma önlemlerinin alınması, hasar tespit, acil müdahale ve kurtarma ekiplerinin faaliyetlerinin organize edilmesi amaçlanmıştır” dedi.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük ise kurumların tatbikat ve eğitim taleplerini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek eğitim ve tatbikat kapsamında polislerin yangın öncesi ve sonrası daha bilinçli hareket etmelerinin sağlandığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER