Gümüşhane Engelleri Sporla Aşıyor

Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 yılı Gençlik Projeleri destek programı kapsamında yürütülen “Engelleri Sporla Aşalım” projesi devam ediyor.

Gümüşhane Engelleri Sporla Aşıyor
Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 yılı Gençlik Projeleri destek programı kapsamında yürütülen “Engelleri Sporla Aşalım” projesi devam ediyor.

Özel eğitime muhtaç öğrencilerin spor aracılığı ile topluma kazandırılmasını amaçlayan projeye Gümüşhaneli aileler fazla talep gösterince, projede 50 olarak belirlenen sporcu sayısı 65’e yükseldi.

Aydın Doğan Spor salonunda haftanın beş günü, günde iki kez antrenman yaptıklarını belirten Özel Eğitim Antrenörü Gülüzar Bozlak Şahin, öğrenci velileri ile toplantı yaptıklarını söyledi. Toplantıda projeyi öğrenci velilerine anlatan Şahin, atletizm, badminton ve masa tenisi branşlarında eğitim alan engellilerde yaşanan gelişmeleri aileleriyle paylaştı. Ailelerin çocuklarının gelişimleriyle ilgili olumlu geri dönüş yaptıklarını ifade eden Şahin, gösterilen ilgi karşısında projenin tamamlanmasının ardından da kulüp olarak eğitimlere devam edeceklerini söyledi.

Antrenmanlara katılan sporcuların ayrıca Toplum Sağlığı Merkezinde sağlık kontrolünden geçtiğini dile getiren Şahin, engelli sporcuların çalıştıkları branşlarda spor yapabileceklerine dair rapor alındığını kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise 9 ay sürecek olan projenin tamamlanmasının ardından külünün projeyi bireysel olarak devam ettireceğini, kurum olarak ta destek vereceklerini belirterek, beş sporcuyla temsil edilen Gümüşhane’nin paralimpik milli sporcu sayısının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Projenin öneminin veliler tarafından da anlaşıldığını kaydeden Aslan, “Velilerimiz de çocuklarında ki gelişim ve değişimleri projenin başlangıcından itibaren gördüler. Projemiz artık kulübün projesi olmuştur. Süresi bittikten sonra da devam ettireceğiz. Biz ‘Engel tanımayan engelli çocuklarınızı bize getirin’ parolası ile çıktığımız bu yolda solmuş yüzlere tebessüm ettirmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2012, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER