Gümüşhane heyeti MÜSİAD Expo’dan umutlu döndü

Türkiye ve bölgenin en kapsamlı karma ticaret fuarı MÜSİAD EXPO’ya 3 üyesiyle katılarak stant açan MÜSİAD Gümüşhane Şubesi, fuardan umutla döndü. Gümüşhane MÜSİAD’ın hazırladığı ve içerisinde Gümüşhane’de yapılmasını talep ettikleri projelerin bulunduğu bir dosya da programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Abdulbaki Kara tarafından verildi.

Gümüşhane heyeti MÜSİAD Expo’dan umutlu döndü

2-5 Kasım tarihlerinde 124 ülkeden binlerce katılımcı, ziyaretçi ve üst düzey diplomatik temsilciyi İstanbul’da bir araya getiren MÜSİAD EXPO sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız ve Bakanların da katıldığı küresel ticarete yön veren fuarda IBF Gıda Güvenliği ve Neslin Muhafazası Zirvesi, MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu, D8 Ticari Diplomasi Zirvesi, Yabancı Misyonlar Resepsiyonu ve Uluslararası İkili Anlaşmalar imza töreni gibi etkinlikler de gerçekleştirildi.

TÜYAP İstanbul fuar merkezinde 25 bin metrekare alanda düzenlenen 19’uncu MÜSİAD EXPO, 24 farklı sektörden sanayici, girişimci ve iş insanının buluştuğu, sektörel çeşitliliği, çok kültürlü katılımcı ve ziyaretçi profili, milli teknoloji projeleri ve dünyanın dört bir yanından ülke stantları ile ilgi odağı oldu.

MÜSİAD Gümüşhane Şubesi bu büyük organizasyona 3 üyesinin stant açması ve diğer üyelerinin de ziyaretçi olması ile yoğun bir katılım gerçekleştirdi. 

Şube Başkanı Abdulbaki Kara, Başkan Yardımcıları Abdulkadir Olgun ve Cihan Canlı kendi firmalarının stantlarında hem yurtiçi hem de yurtdışından fuara katılan birçok iş insanıyla görüşme fırsatı buldu. 

Bunun yanında Gümüşhane şubesinin diğer üyeleri de ziyaretçi olarak katıldıkları fuarda kendi sektörlerindeki yüzlerce firma yetkilisi ile görüşerek iş bağlantıları gerçekleştirdi.

Ticaret ve ziyaretçi konusunda MÜSİAD’ın EXPO’da hedefini gerçekleştirdiğini söyleyen MÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Abdulbaki Kara, “MÜSİAD EXPO, giderek önemini artıran bir fuar. Ayrıca Türkiye’nin en büyük karma ticaret fuarı. Bu yıl yapılan fuarın geçmiş yıllara göre çok daha kapsamlı ve yoğun geçtiğini belirten Kara, 124 ülkeden binlerce katılımcının ziyaret ettiği fuarın kendileri için çok verimli geçtiğini söyledi. MÜSİAD Gümüşhane olarak yoğun katılım gösterdiklerini belirten Kara, stant açan üyelerimiz ve ziyaretçi olarak katılan üyelerimiz birçok ticari görüşme gerçekleştirdiler’’ ifadelerini kullandı.

Birçok sektörü içinde barındıran karma fuarların iş dünyası adına önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Kara, “Sektörel bazlı fuar düzenlemek daha kolaydır fakat karma fuarı yapmak gerçekten ciddi bir beceri gerektirir. Karma şekilde yapılan MÜSİAD EXPO’da önemli bir çalışma söz konusu oldu. Karma fuarlar ayrıca gelen yurt dışı misafirleri için de önemli bir fırsattır. Geldikleri anda her türlü sektörle irtibata geçebilirler. Bu tür iş insanlarının 4-5 farklı sektör için istekleri oluyor. Para kazanabilecekleri her türlü ticareti yapabilirler. Onlar için bulunmaz bir nimet. Hali hazırda rüştünü ispat etmiş her türlü firmayı MÜSİAD EXPO’da bulabildiler. Onlar için de ayrıca önem taşıdı” dedi.

MÜSİAD EXPO’da dünya genelinden üyelerle görüşme fırsatı yakaladıklarını söyleyen Kara, “MÜSİAD EXPO 2022’ye çok sayıda üyemiz katılım sağladı. Bu fuarlar bizim için çok önemli. Tüm dünya genelinden MÜSİAD üyelerimizle orada görüşme fırsatı bulduk. Yeni insanlarla tanıştık. Orada sohbetler ettik ve işimize yardımcı olabilecek firma temsilcileriyle tanışarak beraber iş yapma noktasında ilk adımları atmış olduk. MÜSİAD Gümüşhane zaten her zaman her yere katılım sağlayan en iyi ekiplerden bir tanesidir. Bu ekibin bir parçası olmak da bizim için gurur vericidir. Elhamdülillah iyi bir şekilde gittik, geldik. Fuar her zaman üzerine katarak devam ediyor. İnşallah bir sonraki fuarımızın da daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Farklı sektörleri içinde barındıran MÜSİAD EXPO’nun çapraz ticarete de zemin hazırladığını kaydeden Kara, “MÜSİAD EXPO’nun karma şekilde yapılması oldukça avantajlıdır. Tek bir sektör üzerine yapılırsa sadece o sektörün temsilcilerinin ve müşterilerinin olduğu bir fuar olurdu. Fakat MÜSİAD EXPO’da tüm sektörlerle tanışma imkanımız oluyor. MÜSİAD Gümüşhane olarak yapmak istediğimiz çapraz ticareti de burada gerçekleştirebiliyoruz. Örneğin bir tarımcı, bir inşaatçıyla iş yapsın istiyoruz. MÜSİAD EXPO da bunun en büyük örneklerinden bir tanesidir” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara, şube olarak hazırladıkları ve içerisinde Gümüşhane’de yapılmasını talep ettikleri projelerin bulunduğu bir dosyanın da bizzat kendisi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verildiğini, fuarın kendilerine böyle de bir imkan sunduğunu söyleyen Kara, “MÜSİAD sayesinde Cumhurbaşkanımızla bir araya gelme fırsatı yakaladık ve şehrimiz hakkında hazırlamış olduğumuz dosyayı kendisine ilettik’’ dedi.

MÜSİAD Gümüşhane olarak bu tip organizasyonlara çok önem verdiklerini, düzenlenen tüm etkinliklere yoğun katılım sağladıklarını söyleyen Kara, bundan sonra da her etkinlikte MÜSİAD Gümüşhane’nin en ön safta yer alacağını söyledi.

Başkan Kara, “Camiamız ve ülkemiz iş dünyasına büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olan, sadece MÜSİAD’ın değil ülkemizin de gücünü ve etkinliğini gösteren bu organizasyonun başarı ile gerçekleşmesinde emeği olan herkese şahsım ve şube üyelerim adına şükranlarımı sunarım. EXPO kapsamında gerçekleştirilen stant ziyaretleri ve üyelerimizden almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda fuarın çok verimli geçtiği, birçok iş bağlantısına vesile olduğunu görüyoruz. Bu durum da fuarın amacına ulaştığını gösteriyor. Allah (c.c) camiamıza, devletimize, milletimize ve tüm İslam Alemine fayda sağlayacak daha nice başarılı organizasyonlara imza atabilmeyi hepimize nasip eylesin” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER