Gümüşhane İl Özel İdaresi denetimden geçti

Gümüşhane İl Genel Meclisi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında İl Özel İdaresinin 2022 yılındaki iş ve işlemlerini denetlemek üzere kurulan beş kişilik Denetim Komisyonu çalışmasını tamamladı.

Gümüşhane İl Özel İdaresi denetimden geçti

AK Parti ve MHP grubunun teklifleri sonucu yapılan gizli oyla komisyon üyeliğine seçilen Mahmut Zengin, Mihdat Uçan, Hüseyin Bedir, Vedat Soner Başer ve Yaşar Polat’tan oluşan komisyon, yaklaşık iki ay boyunca İl Özel İdaresine ait gelir ve giderler ile hesap ve işlemleri denetledi.

Denetim ardından hazırlanan rapor Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan Nisan ayı toplantılarının ilk gününde Komisyon Başkanı Mahmut Zengin tarafından meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.

Komisyon Başkanı Zengin, denetimin komisyonunun 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunun 17. Maddesi gereğince oluşturulduğunu, denetimin birimler halinde yürütüldüğünü belirterek İl Genel Meclisi, Encümen, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Tarım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve KÖYDES’e ait iş ve işlemlerin denetlendiği kaydetti. 

Zengin, denetim sırasında elde edilen bilgi, belge ve evrak kayıtları doğrultusunda İl Özel İdaresi’nin 2022 yılında yaptığı iş ve işlemlerde herhangi bir problemin tespit edilmediğini sözlerine ekledi.

İl Genel Meclis toplantısının başında Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Kelkit İl Genel Meclis Üyesi olarak ilk meclis toplantısına katılan Mustafa Demir’e rozetini taktı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
admin
admin - 1 yıl Önce

Değerli bir encümen ayrıldı yerine de değerli bir encümen geldi. Allah başarılar ve kolaylık versin.

SIRADAKİ HABER