Gümüşhane İşitme Engelliler Derneğinin açılışı yapıldı

Gümüşhane’de geçtiğimiz Nisan ayında kurulan İşitme Engelliler Koruma Derneği’nin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de geçtiğimiz Nisan ayında kurulan İşitme Engelliler Koruma Derneği’nin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından Belediye hizmet binasının 5.katındaki bir ofis derneğe tahsis edilirken, bir de açılış töreni düzenlendi.

Şehrin üst düzey protokolünün tam kadro katıldığı açılış töreninde dernek üyeleri ve işitme engelliler İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okurken, Vali Yücel Yavuz’un konuşması ise bir dernek üyesi tarafından işaret diline çevrildi.

Törende yaptığı konuşmada geçtiğimiz Mart ayında Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı ve Türkiye İşitme Engelliler derneğinin destekleriyle işaret dili kursu açıldığını hatırlatan Vali Yavuz, “Gümüşhane’de hem kamu kurumlarının, hem sivil toplum örgütlerinin hem de halkımızın dezavantajlı gruplar dediğimiz engellilere nasıl yardımcı olabiliriz, onlar için hangi kaynaklarımızı kullanabiliriz düşüncesi ve endişesiyle hareketle yola çıkılarak hayata kazandırılan çok anlamlı ve güzel projelerden birisi şehrimizde hayata geçmişti” dedi.

“DEVLET OLARAK BU DURUMDA OLAN VATANDAŞLARIMIZA HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER ETMEK ZORUNDAYIZ”

Bu başlangıcın devamı olarak Gümüşhane Belediyesine hizmet binası içerisinde derneğe böyle bir mekan tahsis etmesiyle birlikte yapılacak çalışmaların çok daha verimli, çok daha güzel ve hedefe uygun olarak hayata geçmesine imkan tanınmış olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Dezavantajlı gruptaki arkadaşlarımızın mevcut durumları bir kader olmaktan öte hayatı en iyi şekilde yaşayabilmeleri için her türlü imkanın sağlanması da bir gerçek. Bu konuda birebir bu sıkıntıyı yaşayan vatandaşlarımızın talepte bulunmaları lazım. Bizim de devlet olarak bu durumda olan vatandaşlarımıza her türlü imkanı seferber etmek zorundayız. Bu noktada çok güzel çalışmalar var. Engellerin ortadan kaldırılması, daha iyi yaşanabilir bir ortam oluşması için de hem kanuni zorunluluklar getirildi, hem de kamuoyunun bilinçlenmesiyle birlikte çok güzel çalışmalar yapılır hale geldi. Bu manada Gümüşhane Belediyemize bu mekanı tahsis ettiği için, işitme engeli olmamasına rağmen büyük bir özveriyle çalışan arkadaşlarımıza ve dernek üyelerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Günlük yaşamda da fiziksel engeliler için yapılan düzenlemelerin biran önce tamamlanarak bu engellerin biran önce ortadan kalkması temennisinde bulunan Vali Yavuz, derneğe çalışmalarında başarılar diledi.

“AMACIMIZ ENGELLİLERİN SOSYAL HAYATA ADAPTASYONLARINI SAĞLAMAK”

Dernek Başkanı Nurettin Köksal da işaret diliyle yaptığı konuşmasında davetlerine icabet eden herkese teşekkür ederek, dernek olarak amaçlarını engellilerin sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamak, sosyal, kültürel faaliyetler yanında engelli hakları konusunda çalışmalar yapmak ve engellilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili konularda çalışma yapmak olarak açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından kurdela kesilerek derneğin açılışı yapılırken, açılışın ardından Vali Yavuz protokol üyeleriyle birlikte dernekte incelemelerde bulundu. İşitme engelli şampiyon güreşçileri de tebrik eden Vali Yavuz daha sonra hatıra fotoğrafı çektirerek buradan ayrıldı.

Açılış törenine Vali Yücel Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Reisi Muhammed Zafer Terzi, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, dernek yöneticileri ve işitme engelli vatandaşlar katıldı.
Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER