Gümüşhane kan bağışı için sıraya girdi

Kahramanmaraş merkezli civar illerde ard arda gelen şiddetli depremlerin ardından Gümüşhane’de vatandaşlar bölgede oluşabilecek kan ihtiyacının karşılanması için kan bağış noktasına akın etti.

Gümüşhane kan bağışı için sıraya girdi

Türk Kızılay’ının vatandaşları tüm Türkiye’de kan bağışına davet etmesinin ardından sabah saatlerinden itibaren Gümüşhane Belediyesi önüne kurulan Türk Kızılay’ı kan bağışı aracına koşan duyarlı vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi.

“Hemşehrilerimiz duyarlılık bekliyorum”

Kan vermek için Kızılay standına gelen Şükran Özçubukçu, “Bugün buraya depremzede vatandaşlarımıza kan vermek için geldim. Bütün hemşerilerimizden de buraya gelip kan vermelerini istiyorum. İnşallah kan bağışlarımız artarak devam eder” dedi.

“Ailem ve o bölgede bulunan herkes çok zor durumda”

Ailesi ve tüm akrabalarının Şanlıurfa’da olduğunu ve yaşadıkları binanın yıkıldığını ancak bir can kaybı yaşamadıklarını belirterek kan bağışında bulunan Veysel Acarık ise “Ben ve ailem Şanlıurfa’da ikamet ediyoruz. Ailem ve o bölgede bulunan herkes çok zor durumda. Bir nebze de olsa faydamız dokunsun diye buraya depremde yaralananlar için kan vermeye geldik. Umarım bu zor günleri en az hasarla atlatabiliriz temennimiz o yönde” diye konuştu.
 

Haber: Zeynep KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER