Gümüşhane Milli İradeye Sahip Çıktı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’nin Kelkit, Şiran, Köse, Torul, Kürtün ilçelerinde ve il merkezinde düzenlediği “Milli İradeye Saygı ve Yeni Türkiye” konulu toplantılar yoğun ilgi gördü.

Gümüşhane Milli İradeye Sahip Çıktı
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’nin Kelkit, Şiran, Köse, Torul, Kürtün ilçelerinde ve il merkezinde düzenlediği “Milli İradeye Saygı ve Yeni Türkiye” konulu toplantılar yoğun ilgi gördü.

Milletvekili Aydın’ın slayt eşliğinde yaptığı sunum ve konuşmaları büyük beğeni toplarken, her kesimden katılımcılar toplantı salonlarına sığmadı.

Toplantılarda Türkiye’nin 11 yıllık süreçte kat ettiği mesafeyi anlatıp, yapılmak istenen operasyonları deşifre eden Milletvekili Aydın, Türkiye’nin büyümesinin, ilerlemesinin ve daha demokratik bir ülke olarak bölgenin lideri olmasının önünü kesmek isteme girişimlerini katılımcılarla paylaştı. Milletvekili Aydın, toplantılarda Türk Bayrakları haricinde başka bir sembol kullanmadıklarını belirterek, partili partisiz herkesin milli iradeye sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin gösterdiği gelişim sonrası uluslararası odakların bu gelişmeden rahatsız olduğunu kaydeden Milletvekili Aydın, “Marmaray’ı yapacaksın, dünyanın en büyük havaalanını, üçüncü köprüyü, körfeze köprüyü, Kanal İstanbul ile İstanbulu Dünyanın başkenti yapmaya kalkacaksın, Milli birlik ve beraberlik projesi ile 30 yıldır yaşanan terör belasından kurtulmak için her şeyi yapacaksın, Başka ülkelerde 4 etnik kökene birlikte yaşayarak daha mutlu, Türkiye’de ise ayrıştırılarak daha mutlu olacaksın diyenlere karşı duracaksın, başı açık başı kapalı kavga eder hale getirilen kardeşleri barıştıracaksın, başörtüsü problemini çözüme kavuşturacaksın. Ülkemizin dışında Somali’ye, Suriye’ye, Filistine, Haiti’ye yardım eli uzatacak, sorumluluk alacaksın. Ama birileri bunu çekemeyecek İşte bu noktada Ortadoğuda gelişen, büyüyen Türkiye’nin değişiminden rahatsız olanlar Türkiye’ye çok oluyorsun diyor” diye konuştu.

Birleşmiş Milletlerin yapısı konusunda da eleştirilerde bulunan Aydın, “Dünya coğrafyasının yüzde 23’ü Müslüman coğrafyası, dünya nüfusunun yüzde 21’i Müslüman nüfusudur.  Bu coğrafyada kendimizi bildik bileli kan ve gözyaşı akmaktadır. Birleşmiş Milletlerde ki Güvenlik Konseyinde 5 daimi ülke var. Bu ülkelere o koltuklar sanki dedelerinden kalmış. Kendilerini Dünyanın diğer ülkelerinden üstün görmekteler. Başbakanım buna karşı çıktı,  “Dünya Beşten Büyüktür” diyerek karşı duruş sergiledi” ifadelerini kullandı.

Gündemde yaşananlar konusuna da değinen Aydın, yolsuzlukla ilgili herkesin sonuna kadar gidilmesini istediğini kaydetti. Ancak konunun yolsuzlukla ilgili olmadığını, devletin vesayet sisteminden kurtulamadığını ifade eden Aydın, “Bugün AK Parti hükümetine karşı yapılanlar yarın bir başka parti iktidar olduğu takdirde onlara karşıda uygulanacaktır. Herkesin,  hangi parti olursa olsun, Türkiye’yi bir yerden alıp bir yere taşıyan partiye ve liderine sahip çıkmak zorundadır” dedi.

Milletvekili Aydın, Türkiye’nin büyüyüp gelişirken ayaklarına sürekli prangalar bağlandığını belirterek, geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan ve bugüne kadar gelen sürecin bunun ispatı olduğunu söyledi. 68 kuşağında 78 kuşağında farklı öğrenci guruplarının yıllar sonra aynı şirkette ortaklık yaptığını kaydeden Aydın, “Menderes’i elimizden aldılar. 70 ile 80 yılları arasında gençlerimizi birbirlerine öldürttüler.  Sonra Turgut Özal çıktı, bu millet liderini buldu. Ancak onu da rahat bırakmadılar. Onu da elimizden aldılar. Şimdi sıra Recep Tayyip Erdoğan’a geldi. Biz onu yedirmeyeceğiz. Bu millet bu salonları doldurdukça, dünyadaki Müslümanlar lidersiz kalmaktan korktuğunda dualarını esirgemedikçe, bu ülke Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet olarak kalacaktır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN AYAĞINA SÜREKLİ PRANGALAR TAKTILAR”

Türkiye’nin hedefleri olduğunu, bunların da bir siyasi partinin hedefleri olmadığını vurgulayan Milletvekili Aydın, hızla gelişen Türkiye’nin en parlak Mayıs ayının geçtiğimiz Mayıs ayı olduğunu belirterek, “Son 11 yılda Türkiye’de çok büyük değişimler yaşandı. IMF’ye olan borç kapatıldı ve borç verir duruma gelindi. Türkiye artık, gelişiyor, büyüyor. Mayıs ayında IMF’ye ödediği 450 milyon dolarlık son taksitle artık sana ihtiyacım kalmadı dedi. Türkiye’nin en büyük hedefi ilk 10 gelişmiş ülke arasına girmek. Böyle gittikçe Türkiye ilk 10 ülke arasına girecektir. Duble, yollar, hava yolları, hızlı trenler yapıldı. Türkiye’de daha önce hiç uçağa binemeyenler uçağa binmeye başladı. Hava yolunda Türkiye’den her noktaya artık uçuş yapılıyor. Denizin altından tünel ile yol yapılıyor. Kıtalararası 5 kilometre ile birleştirilecek. Nükleer santraller yapılarak Türkiye kendi enerjisini üretecek. Bütün bunlar yaşanırken, Türkiye büyüyüp gelişirken, Türkiye’nin ayağına sürekli prangalar bağladılar. Sürekli kardeş kavgasına yol açtılar. Bu yıllar boyu devam etti. Kardeş olalım diyoruz ama güçlü bir ülke olmamızı sürekli engelliyorlar.” dedi.

17 Aralık’ta başlayan süreci de değerlendiren Milletvekili Aydın, normal bir hukuk sürecinin yaşanması beklenirken ortaya anormal bir durum çıktığını, hukukun üstünlüğü değil de hukukçunun üstünlüğünün ortaya çıktığını ve vesayetin bitmediğini kaydetti.

“HUKUK İHTİLALİ İLE ERDOĞAN’I İSTEDİLER AMA MİLLET VERMEDİ”

Ülkeyi kim bir yerden alıp bir yere getiriyorsa milletin onun yanında olduğunu vurgulayan Aydın, “Bu operasyon girişimlerine millet dur demek zorundadır. Millet kendisini yönetecek liderini kendisi belirler ve sandıkta da bunu seçer. Bu ülkede Menderes’i götürdüler, Özal’ı da götürdüler. Geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren de Başbakanımızı istediler ama millet vermedi. 17 Aralık’ta bu kez hukuk ihtilali ile almak istedi ama millet yine vermedi. Biz bu milletin iradesine saygı göstermek zorundayız. Mayıs ayında milletimiz Sincan’da Kazlıçemede, Aralık ayında Ordu’da, Manisa’da, Trabzon’da, Sakarya’da,  yurdun her yerinde memleket sevdalıları “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle” dedi.  Sizlerin duası oldukça hiçbir güç, hiçbir kirli oluşum bu ülkenin evlatlarının geleceğine, aydınlık yarınlarına ipotek koyamaz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER