Gümüşhane MYO'da İlk Yardım Eğitimi Verildi

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu’nda “ilk yardım eğitimi” düzenlendi.

Gümüşhane MYO'da İlk Yardım Eğitimi Verildi
Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu’nda “ilk yardım eğitimi” düzenlendi.

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Programınca organize edilen eğitim kapsamında öğretim elemanları ve bölüm öğrencilerine temel ilk yardım eğitimi verildi.

Trabzon Kızılay şubesi eğitimcilerinden uzman biyolog Şehnaz Uzuner tarafından MYO Prof. Dr. Basri Ertaş konferans salonunda iki gün boyunca verilen eğitimde, katılımcılara karşılaşabilecekleri kaza veya yaralanmalarda sağlık ekipleri olay yerine ulaşıncaya kadar hastanın durumunun kötüye gitmesini önleyecek ilk müdahaleler anlatıldı.

Toplumun zarar görebilirlik kapasitesinin azaltılmasına ve gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip bireylerin doğru zamanda doğru müdahaleleri yapabilmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan eğitim sonunda, yapılan teorik ve uygulama sınavlarında başarılı olan adaylar hem yurtiçinde hem de yurtdışında geçerliliği olan “İlk Yardım Uzmanı Sertifikası” almaya hak kazandı.

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Oral Demir, düzenledikleri eğitim programının katılımcılar için çok önemli kazanımlar sağladığını belirterek, alınacak sertifikanın Kızılay ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olacağını söyledi.

İlk yardım eğitimlerinin 22 Mayıs 2002 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından yasal olarak zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Demir, “Ağır iş yerleri için her 10 kişiden 1 kişinin, normal işyerleri için ise her 20 kişiden 1 kişinin ilk yardım eğitimi alması zorunlu. Düzenlediğimiz sertifika eğitimiyle katılımcıların hem günlük yaşamlarında hem de iş hayatlarında istifade edebilecekleri bilgiler teorik ve uygulamalı olarak anlatılmıştır. Amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilen bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER