Gümüşhane Pestil ve Köme ile Dünyaya Açılıyor projesi

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından hazırlanan ve yürütülen ‘Gümüşhane Pestil ve Köme ile Dünyaya Açılıyor’ Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesine dahil olan firmalar faaliyet ve çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Gümüşhane Pestil ve Köme ile Dünyaya Açılıyor projesi
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından hazırlanan ve yürütülen  ‘Gümüşhane Pestil ve Köme ile Dünyaya Açılıyor’ Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesine dahil olan firmalar faaliyet ve çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda projenin aşamaları ve izlenecek yol hakkında firmalara bilgi veren GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, projenin Gümüşhane’de pestil ve köme sektöründe üretim yapan firmaların küresel pazarlara ulaşarak ihracat yapan birer ulusal marka haline gelmelerinde önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

“FİRMALARIMIZ PROJELERDE YER ALMALI VE PROJELERE SAHİP ÇIKMALI”

Firmalardan gelecek talep ve ihtiyaçlara yönelik sektörü geliştirecek yararlı ve sağlıklı kararlar vermek amacıyla proje kapsamında bu tür toplantıların aralıklarla yapılacağını söyleyen Başkan Akçay, firmaların kendilerine katkıda bulunacak bu tür projelerde aktif bir şekilde yer alarak projeye dahil olan firmalara sunulan imkanlardan yararlanması gerektiğini belirtti.

Gümüşhane’de üretim yaparak istihdam ve ekonomik değer sağlayan firmaların GTSO tarafından yapılan bu tür projelere de sahip çıkarak firmaların ‘Firma olarak neler yapabiliriz, firmamızı ve sektörümüzü nasıl daha üst seviyelere taşıyabiliriz’ arayışı içinde olması gerektiğini belirten Akçay, bu arayış mücadelesi içerisinde olan tüm firmalara da GTSO olarak gerekli desteğin fazlasıyla verileceğini belirtti.

“FİRMALARIMIZ İŞ BİRLİĞİ YAPARAK BİRLİKTE HAREKET ETMELİ “

Firmalar arasında yapılacak işbirliği ile aktif bir yol haritası oluşturulabileceğini vurgulayan Başkan Akçay, “İlk aşama olarak firmalarımızın ne durumda olduklarını ve firmalarımızın eksiklerini görebilmek amacıyla danışmanlık firmamız aracılığı ile firmalarımızın ihtiyaç analizlerini çıkarma çalışmalarına başladık ve önemli bir mesafe kat ettik. Aynı sektörde yer alan en az 10 firmamızın bir araya gelmesiyle oluşturacakları Küme ile ortak vizyon, ortak yol haritası ile stratejik hedeflere yönelik etkin çalışmalar yürütülebilir. Firmalarımızın bir araya gelerek yapmış oldukları çalışmalarla daha kolay ve sistemli bir ihracat ağı oluşturulabilir. Bu doğrultu da firmalarımızın işbirliği içerisinde ortak hedef ve başarıya ulaşma amacıyla yürütecekleri her çalışma daha başarılı ve etkili olacaktır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER