Gümüşhane salıverdi! Vaka 1 iken 13 oldu

Birkaç gün önce yalnızca 1 pozitif vakanın bulunduğu ve uzun süredir yeni vakanın görülmediği Gümüşhane'de koronavirüs vakaları birdenbire patladı.

Gümüşhane salıverdi! Vaka 1 iken 13 oldu

Birkaç gün önce yalnızca 1 pozitif vakanın bulunduğu ve uzun süredir yeni vakanın görülmediği Gümüşhane'de koronavirüs vakaları birdenbire patladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığı salgını başladığından bugüne 6 kişinin Gümüşhane Devlet Hastanesinde, 2 kişinin de Trabzon’daki hastanelerde virüs nedeniyle hayatını kaybettiği Gümüşhane’de geçtiğimiz haftaya kadar vaka sayısı 1’e kadar düşmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Gümüşhane’de 2 haftadır yeni vaka görülmüyor” açıklamasından sadece birkaç gün sonra hastanede tedavi gören ve testi pozitif çıkan vaka sayısı 1 iken 13 oldu. Bugün itibariyle testleri pozitif çıkan 13 kişinin kentin pandemi hastanesi olan Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı, bunun yanında test sürecinde olup aynı hastanede karantinada olan hastalar olduğu öğrenildi.

Gümüşhane Valiliği de yaşanan bu durumdan hareketler vatandaşları uyarıcı bir açıklama yaparak vakaların arttığını vurguladı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “İlimizde koronavirüs vakaları artmaya başladığından, değerli vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları; temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet etmeleri hem kendi sağlıkları hem de yakınları, sevdikleri ve halkımızın sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Lütfen temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet edelim. Kamuoyuna duyurulur.”
 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 18:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Temizliğe dikkat yazıyor da bu sıcakta saatlerdir su yok!!

Cinnah
Cinnah - 4 yıl Önce

Abi bu böyle olmaz giriş çıkış kapatılsın şehir valla kötü durum.

Esra
Esra - 4 yıl Önce

Suç yine bizde sokak ortasına tüküren,kusan,balgam çıkaran,sumkuren her türlüsü var.hasta olup karantinaya girmekten korkup saklanan,dışardan gelip ortalıkta cirit atan ve buna göz yuman,sonucunu bilmeden kalabalık yerlerde gezip çoğu insanı enfekte eden,dışarda hala maske takmayan ve birbirleriyle kucaklaşan ne ararsanız var maşAllah.boyle bir yerde vakaların düşük olmasini beklemek komik

AHMET ANDİCAN
AHMET ANDİCAN - 4 yıl Önce

SOKAKLARDA MASKESİZ DOLAŞAN MI ARARSIN.SOSYAL MESAFEYİ HİÇE SAYAN MI,BAKAN YOK ,KONTROL EDEN YOK.BU MİLLET CEZASIZ YOLA GELMEZ.KONTROLLER SÜREKLİ YAPILMALI ,CEZA UYGULANMALIDIR.

GÜMÜŞHANELİ
GÜMÜŞHANELİ - 4 yıl Önce

SOSYAL MESAFE YOK MASKE YOK TEDBİR ALAN BİR VATANDAŞIMIZ YOK GEREKLİ DENETİMLER YAPILMAMAKTADIR SAYIN VALİMİZE BİLGİ VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR YOKSA VAKA SAYISININ AZALACAĞINI HİÇ ZANNETMİYORUM

Esra
Esra - 4 yıl Önce

Vaka sayısı 20 hepimize geçmiş olsun.daha bugün bir mortutta bir mahallede düğün gibi bir eğlenceye şahit oldum.herkes el ele maskesi olan yok bir güzel horon tepiyordu.bunlari kimse görmüyor mu yoksa görmemezlikten mı geliyor bilmiyorum.vaka sayısı katlanarak artacak.butun görevlileri sahaya davet ediyorum.denetim yapılsın şakır şakır ceza yazılsın.mahalle aralarında durumlar kotu

Zekeriya Uzun
Zekeriya Uzun @Esra - 4 yıl Önce

Şehir hergün çöp ve çöp yanık kokusu soluyor.İnsanların akciğerleri perişan olmuş.13 e şükretmek lazım.

SIRADAKİ HABER