Gümüşhane Samsung bayii dualarla açıldı

Gümüşhane’nin genç ve başarılı girişimcilerinden Adem Köse ve Hakan Akbağ’a ait Başarı Mühendislik Firması tarafından Gümüşhane’ye getirilen Samsung Beyaz Eşya Mağazası düzenlenen törenle açıldı.

Gümüşhane Samsung bayii dualarla açıldı

Gümüşhane’nin genç ve başarılı girişimcilerinden Adem Köse ve Hakan Akbağ’a ait Başarı Mühendislik Firması tarafından Gümüşhane’ye getirilen Samsung Beyaz Eşya Mağazası düzenlenen törenle açıldı.

Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen törene Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Ticaret Müdürü Mürsel Yaşar, Gümüşhane TSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane ESOB Başkanı Ali İsmail Daldaban, kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın ve vatandaşlar ile Başarı Birlik Mühendislik Firması sahipleri Adem Köse ile Hakan Akbağ katıldı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen törende yaptığı konuşmada, “Ben burada Adem ve Hakan kadar heyecanlıyım. Bu kardeşlerimizi yıllardır tanıyorum. Bizde sizlere her zaman yardımcı olacağız ve abilik yapacağız. Ticaret hayatımızdaki birikimlerimizi sizlerle paylaşacağız. Son 14 yılda Gümüşhane 6,5 katrilyon yatırım aldı. Çok değerli milletvekillerimiz Osman Akgül ve Cihan Pektaş ile bugüne kadar emeği geçen milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

“Ticaret bir cesarettir”

Gümüşhane’yi farklı bir şekilde imar etmeye başladıklarını ifade eden Başkan Çimen, “Biz göreve geldiğimiz günden bu güne kadar söz verdiğimiz şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Şehrin 20. Belediye başkanıyım ve benden önceki belediye başkanlarına da sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bu şehri onlarda farklı bir şekilde imar etmeye çalıştılar. Biz biraz daha cesaretli isler yapacağız diye sizlere söz verdik. Verdiğimiz sözleri de teker teker yapıyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden gelen vatandaşlarla bu birlik, beraberliğimizi her zaman sağlayacağız. Samsung ve bunun gibi markaların şehrimizde çoğalması bu şehrin bir güzelliği. Ticaret bir cesarettir. Bizde 17 Şubat’ta bu cesareti göstererek alışveriş merkezinin ihalesini yaptık. Bizi heyecanlandıran ve daha uzağa bakmaya yönlendiren Valimiz Okay Memiş’e teşekkür ediyorum. Samsung Bayisinin Gümüşhane’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu

“Tasarrufa yönelik bir hayat tarzını öncelikle tercih etmemiz gerekiyor”

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay,  ticaretin hem kolay hem de zor bir iş olduğuna dikkat çekerek, “Son günlerde dünyada yaşanan ekonomik kriz ülkemizi de kısmen etkiliyor. Ülkemiz etkilenirken, Gümüşhane olarak biz de etkileniyoruz. Bu önümüzdeki süreçte ticaretimizi yaparken daha dikkatli olmamız lazım. Tasarrufa yönelik bir hayat tarzını öncelikle tercih etmemiz gerekiyor” dedi.

“İlimizde para kazanmak ve ticaret zor”

“İlimizde para kazanmanın ve ticaretin zor olduğunu hepimiz biliyoruz” diyen Akçay,  “Bugünlerde böyle güzel bir işyerini açmakta cesaret ister. O cesareti gösteren Adem Köse ve Hakan Akbağ kardeşimizi tebrik ediyoruz. Kendilerini uzun zamandır tanıyoruz. Kendileriyle yol arkadaşlığım devam ediyor. Ben bu işlerde başarılı olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

“Dünyayı hepimiz, hep birlikte cebimizde taşıyoruz”

“Korkakların hayatı cesurların dedikodusunu yapmakla geçer. Ama hayat cesurları sever” sözüyle konuşmasına devam eden Akçay, “Bunu bilen arkadaşlarımız böyle güzel bir işe giriştiler. Samsung dünya markası hepimiz biliyoruz. Bu marka ayağımıza geldi. Uzak illerde, uzak yerlerde bu tür markaları aramak için zamanı da harcamamıza  gerek yok. Fiyat konusunda da hiçbir endişeniz olmasın.  Artık hepimizin cebinde internet var. Cebimizde dünya var. Dünyayı hepimiz, hep birlikte cebimizde taşıyoruz.  Ve ihtiyacımız her ürünü almadan önce özelliklerine hemen internetten bakıyoruz. Hem özelliklerini, hem güzelliklerini hem de fiyatını araştırıp bilgi sahibi olduktan sonra alışverişe çıkıyoruz. Onun için gerçekte, yerinde, dokunarak yapılan alışveriş en doğru ve en isabetli alışveriştir. İnternet alışverişine ben çok sıcak bakmıyorum. İnternetten yapılan alışverişlerde daha sonra bir problem yaşadığınız zaman muhatap bulma şansınız yok. Dolayısıyla benim yaşam tarzım alacağım ürüne dokunmam lazım” ifadelerini kullandı.

“Yerleşik esnafımızı tercih etmemiz gerekiyor”

Fiyat bakımdan ve ürün çeşitliliği bakımından Gümüşhane’de her sektörde olduğu gibi beyaz eşya sektöründe de rekabet ortamı olduğunu dile getiren Akçay,  şunları söyledi: “Onun için hiçbir endişemizin olmaması lazım. Endişe duyacağımız şey, bir ürünü aldıktan sonra onun arkasından hizmetlerin devam edip etmediğidir. En kolay iş ürünü alıp kullanmaya başlamaktır. Ama ürünü alıp kullanmaya başladıktan sonra yaşayacağımız sorunlar için muhatap bulma garantimizin olması lazım. Onun için yerleşik esnafımızı tercih etmemiz gerekiyor. Siz varsanız bu işletmeler devam eder. Siz yoksanız bu işletmelerin ömür olmaz. Bütün işletmelerin ömrü Gümüşhane’de yaşayan insanlarımızla bağlantılı ve ilişkilidir. Varsak hep birlikte varız, yoksak hep birlikte yok oluruz. Birbirimize destek olmak mecburiyetindeyiz. Birbirimize komşuluk, dostluk, akrabalık duygularıyla ve ilişkileriyle bağlı olmamız lazım.”  

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar da yaptığı konuşmada, “İlimize böyle güzel markaların katılması şehrimize katma değer sağlamaktadır. Böyle yatırımları görmekten son derece mutlu olmaktayız” diye konuştu.

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban ise Gümüşhane’de iş yeri açmanın cesaret istediğini belirterek, “Bu ilde her işletme bizim için vergi rekortmenidir. Coğrafyası zor bir ilde para kazanmak da zordur. Böyle bir yatırım yaptığınız için tebrik ediyorum, Allah utandırmasın” dedi.

Firma adına konuşan Adem Köse ise yaptığı konuşmada, işyerinin açılışına destek sağlayan başta Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen olmak üzere herkese ve açılış törenine katılanlara teşekkür etti.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER