Gümüşhane Tarihinde İlk Kez Erbain Merasimi Düzenlendi

Gümüşhane tarihinde ilk kez Ehli Beyt derneği tarafından İmam Hüseyin ve 72 yareni 'Erbain Matem Merasimi' ile anıldı.

Gümüşhane Tarihinde İlk Kez Erbain Merasimi Düzenlendi
Gümüşhane tarihinde ilk kez Ehli Beyt derneği tarafından İmam Hüseyin ve 72 yareni “Erbain Matem Merasimi” ile anıldı.

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen törene Gümüşhaneliler büyük ilgi gösterirken, programın sunumunu Kemal Şükrü Sevindik yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ehl-i Beyt Derneği Başkanı Abdulkadir Taş, Ehli Beytin yüzyıllardır ihmal edildiğini, İmam Hüseyin’in mücadelesinin hiçbir zaman kendi ve Hz. Zeyneb’in dilinden öğrenilmediğini dile getirdi. Taş ayrıca dernek olarak gerçekleştirdikleri bu programın Gümüşhane tarihinde bir ilk olduğunu, Gümüşhane’de ilk kez “Erbain Merasimi" düzenlendiğini söyledi.

Ehl-i Beyt Derneği Ali Asgar Çocuk Oratoryosu’nun hadis sunumu yaptığı programda Mutlu Sevindik tarafından da şiir sunumu gerçekleştirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı/yazar Hüseyin Taş, Aşura kıyamının her adım ve sahnesinin dersler ve hikmetlerle dolu olduğunu, İmam Hüseyin ve Hz. Zeyneb başta olmak üzere Kerbela’nın tüm kahramanlarının her anı değerlendirdiğini ve ebedi olarak İslam’ın yolunu belirginleştirdiklerini dile getirdi.

Taş, “İmam Hüseyin (a.s) bize öğretmiştir ki, zayıf durumda olmak sorumluluğu kaldırmaz, ancak sorumluluğun yerine getirilme biçimini belirler. Bugün istikbar güçler İmam Hüseyin (a.s)’ın mücadelesinin anlaşılmaması var güçleri ile çabalıyorlar. Çünkü onlar biliyor ki İmam Hüseyin (a.s) anlaşıldığı oranda onların İslam coğrafyasında ki elleri kesilecektir” dedi.

Program hadis sunumları ile son bulurken, programın ardından misafirlere ihsan yemeği ikram edildi.

Kaynak: //www.rasthaber.com
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2013, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER