Gümüşhane terör olaylarını kınadı

Gümüşhane’de sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler, bugün Ankara’da yaşanan terör olayını kınadı.

Gümüşhane terör olaylarını kınadı
Gümüşhane’de sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler, bugün Ankara’da yaşanan terör olayını kınadı.

AK Parti, MHP, GTSO, Kent Konseyi ve GÜSİAD yaptığı açıklamalarla terörün her türlüsüne lanet okurken, ölenlere Allah’tan rahmet ve terörün son bulması temennisinde bulundu.

İşte yapılan o açıklamalar:

AK PARTİ İL BAŞKANI CELALETTİN KÖSE

“Bugün Ankara'da, gerçekleşen terör saldırısında ilk belirlemelere göre 86 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 186 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Tüm milletçe acımız büyüktür.

Demokrasimizi, Ülkemizin huzurunu, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu vahşi ve barbarca eylemi kınıyoruz, lanetliyoruz.

Seçim öncesi böyle bir saldırının gerçekleşmesi son derece provokatif bir eylemdir. Tüm vatandaşlarımız bu provokatif saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıdır.

Yaşadığımız bu büyük acı çerçevesinde, tüm teşkilatlarımızın, seçim programlarında, müzikli ve coşkulu çalışmalarda bulunmamaları konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri önem arzetmektedir.

Tüm üyelerimizle birlikte, Ak Parti olarak, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.”

MHP İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“7 Haziran seçimlerinden sonra Türk milletinin Vatan dediği Anadolu coğrafyasında kirli eller emellerini Gerçekleştirmek bu toprakları bölmek için yıllarca buralarda din, dil, ırk ayrımı yapmadan millet olgusu içinde yaşayan vatandaşlarımızı ayırmadan herkesin canına kastedilmiştir.

Bu vatanın bekçiliğini yapan askerlerimiz polislerimiz hain teröristlerin saldırıları sonucu Şehit edilmişlerdir, Dün Güneydoğu'da yapılan bu eylemler bugün Türkiye'nin başkentinde hayata geçirilmiştir, Hain teröristlerin tarafından yapılan eylemler sonucu yüzlerce insanımız ölmüş yüzlerce de yaralanmıştır, Bu bir katliamdır, bu eylemi yapanların dini milleti olmaz, terör her yerde terördür, burada ölenler Türk devletinin vatandaşlarıdır.

Öncelikle burada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara Acil şifalar dilerim, vefat edenlerin yakınlarına ve büyük Türk milletine Başsağlığı dilerim, bu işin azmettiricileri’nin arkasında bulunanların en kısa sürede adalet önüne çıkarılması Tek arzumuzdur, bu tür olayların günlerdir konuşulmasına rağmen önlem alınmamasından dolayı, ihmali olanların derhal gereğini yaparak görevden ayrılmasını temenni ederiz.”

SP İL BAŞKANI AKIN DEMİR

Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne kasteden caniler yine sahneye çıkarak başkentimizi kana boyadılar. Emellerine ulaşmak için her yolu meşru gören bu alçakları nefretle kınıyoruz. Başta ölen vatandaşlarımız olmak üzere milletimizin başısağolsun. Rabbim ölenlerin yakınlarına sabırlar; yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar naip eylesin.

Bilinmelidir ki bu devlet büyük bir devlettir bu millet büyük millettir. Böyle ayak oyunları ile terör saldırıları ile boyun eğdiremezler. Bizler böyle saldırılar yapıldıkça daha da birbirimizle kenetleşerek bu alçaklara en sert mesajı vermeliyiz.

Bu tarz alçak saldırılardan öncelikle hedeflenen milli birliğimizi bozmak ve millet arasına tefrika sokmaktır.

İstiklal Şairimizin ifadesi ile;

‘Girmeden tefrika bir millete düşmen giremez.
Toplu vudukça yürekler onu top sindiremez.’

Kutlu nebinin güzel deyişi ile ‘Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır.’ Bu saldırının arkasında kim olursa olsun bilinmelidir ki bu saldırının tek amacı 1 Kasım Seçimleri öncesinde bu millet arasına bozgunculuk sokmaktır.

Hangi siyasi anlayış içerisinde olursak olalım unutmayalım ki hepimiz bu geminin içindeyiz. Bu devletin vatandaşı, bu ülkenin milletiyiz. Bizim için bu toprakların doğusuda aynı batısı da . Bizim için bu ülkenin solcusuda sağcısı da Türk’ü de Kürdü’de bu milletin evlatlarıdır.

Siyasi partiler, gruplar bu ülkenin mozaiğidir. Kültürüdür, rengidir. Bizim için hiçbir zaman ülkemizin dirliği, birliği, istikabali siyasi menfaatlerimizin önüne geçemez. Gelin canlar bir olalım diri olalım bu hainlere en sert dersi verelim."

TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“TERÖRÜ VE TERÖR DESTEKÇİLERİNİ LANETLİYORUZ…

Ankara’da; ülkemizin birliğini, barış ve kardeşliğini hedef alan, masum insanların canına kasteden çok sayıda vatandaşımızın ölüm ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı terör olayını lanetliyorum.

Ülkemizin birlik, beraberlik, huzur ve istikrarına yönelik düzenlenen bu saldırılara karşı millet olarak sağduyumuzu korumalı birlikte aklıselimle hareket etmeliyiz. Gün birlik beraberlik günüdür.

Şiddet, terör ve kaostan bir çözüm bekleyenler bilmelidir ki bu tür eylemler hiçbir sorunun çözümüne araç olmayacak ve hiçbir sorunu çözmeyecektir.

Türk iş dünyasının Gümüşhane’deki temsilcileri adına bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Devletimizin bu saldırının faillerini en kısa sürede bularak yargı önüne çıkaracağına inanıyor, Milletimize başsağlığı diliyorum.”

KENT KONSEYİ BAŞKANI HASAN PİR

“TERÖRÜ, ŞİDDETLE VE NEFRETLE KINIYORUZ

Birlik ve beraberliğimizi bozmaya, vatanımızı karıştırıp bölmeye, insanlarımızın huzurunu kaçırmaya, devletimizi güçsüz kılmaya yönelik olarak yapılmış olan tüm terör olaylarını ve başta PKK, DHKPC, DAİŞ, IŞİD olmak üzere tüm terör örgütlerini ve bunların destekçilerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Terörle mücadele konusunda; Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Davutoğlu olmak üzere Devlet yetkililerimizin mesaj, tavsiye ve çağrılarına kulak vererek, menfur terör saldırılarıyla milletçe mücadelemizi kararlılıkla yapıp, millet - devlet birlik ve kaynaşması ile hem terör örgütlerine, hem de onların iç ve dış destekçilerine en güzel dersi vermeliyiz. 

Bu vesile ile 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,  yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

GÜSİAD GENEL BAŞKANI PROF.DR. KENAN AYDIN

10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara'da yapılması planlanan miting öncesi meydana gelen menfur terör saldırısı, hepimizi derinden üzmüştür. Yapılan resmi açıklamalara göre 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 200'ün üzerinde vatandaşımız da halen yaralı olarak hastanelerdedir. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

Etrafımızın ateş çemberine çevrildiği bu süreçte saldırının Türkiye'nin birlik ve beraberliğini esas aldığı açıktır. İnsanlık dışı bu saldırı Türkiye'yi de adım adım kaosa ve iç savaşa sürüklemeyi hedeflemektedir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü esas bu hain ve alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, olayın failleri ile arkalarındaki güçleri en kısa sürede açıklığa kavuşturacağına inanıyoruz.

Türkiye üzerinde oynanan bu oyunları boşa çıkarmak hepimizin görevidir. Bu nedenle her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Dış güçlerin tüm çabalarına rağmen bozamadıkları birlik, beraberlik ve kardeşliğimize bugünlerde her zamankinden daha fazla sahip çıkılacağına inancımız tamdır.

Menfur saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Hepimizin başı sağolsun.”

ESKİŞEHİR GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİ BAŞKANI M.UĞUR YÜCEL

“Milletimizin başı sağ olsun.

Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu olarak; Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, barışına karşı yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, terörü lanetliyoruz. Acımız çok büyük. İşbirlikçiğini yaptıkları emperyalizmin uşakları ve onların yanında yer alan vatan hainlerinin terörden medet umarak, ülkemizi bölmek ve parçalamak için yaptıkları her türlü terör olayları ile asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Allah korkusu, şeref, haysiyet ve onur gibi insanlık faziletlerinden nasibini almamış, kin ve nefret gibi gayri insani vasıflara haiz, adına insan denmeyecek yaratıkların masum ve savunmasız insanların hayatlarına kast eden terör olaylarının sorumlularından hesap sorulmalıdır. Masum insanların malına, canına kast eden terörizmden beslenen şer odaklarından hesap sorulmalıdır.

Bu vahşetin sorumluları şunu iyi bilmelidir ki;

Bu ülkenin evlatları birlik ve bütünlük içerisinde vatan topraklarını şehit düşerek düşman işgalinden kurtararak kurulan Türkiye Cumhuriyeti yıkılmaz bir kaledir. Bu kalenin içinde yer alan ülke insanın tek bir düşmanı vardır. O'da bu ülkeye kem gözle bakanlar ve yok etmek isteyenlerdir. Bizler din, dil, ırk, mezhep, vs. den olursak olalım tek yumruk olarak vatanımıza göz dikenlerin karşısında durmalıyız.

Halkımızın başı sağ olsun, Yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 22:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER