Gümüşhane UMKE organ bağışı ile farkındalık oluşturdu

Gümüşhane Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) üyelerinden oluşan 20 sağlık çalışanı, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında organlarını bağışlayarak önemli bir adım attı.

Gümüşhane UMKE organ bağışı ile farkındalık oluşturdu

Gümüşhane’de 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle İl Organ ve Doku Bağışı Koordinatörlüğü tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesi toplantı salonunda program düzenlendi.

Organ bağışına yönelik çeşitli farkındalık etkinliklerinin düzenlendiği ve İl Sağlık Müdürlüğünden ve Gümüşhane Devlet Hastanesinden yöneticilerin de katıldığı programa katılan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) üyesi 20 sağlık çalışanı farkındalık oluşturmak için organlarını bağışladı.

Gümüşhane Organ ve Doku Bağışı Koordinatörü Neşe Öztürk, UMKE ekibine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, “Ülkemizde ve dünya genelinde organ nakli bekleyen binlerce insan var. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında toplum olarak organ bağışının yaşamları kurtarabileceğini ve hayatları değiştirebileceğini hatırlamamız gerekiyor. Organ bağışı, aslında bir hediye ve umut kaynağıdır. Bağışlanan bir organ, birinin hayatını kurtarabilir, onlara tekrar yaşama sevinci verebilir. Bu, insanlık adına yapılacak en anlamlı ve değerli yardımlardan biridir. Unutmayalım ki, bugün bağışladığımız her organ yarın bir başkasının umudu olabilir. Unutmayalım ki, bir insanın hayatında bırakılacak en büyük miras, bir başkasına umut olmaktır. Hepimiz birer umut ışığı olabiliriz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER