Gümüşhane Üniversitesi AFAD’ın yarışmasında birinci oldu

Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, Türkiye’de ilk kez AFAD tarafından Kastamonu’da düzenlenen “Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışmasında birinci oldu.

Gümüşhane Üniversitesi AFAD’ın yarışmasında birinci oldu

Afetlerde doğru davranış kültürünü geliştirmek amacıyla AFAD’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 26-29 Mayıs’ta Kastamonu Yolkonak’ta düzenlediği programda 553 genç ve gönüllü bir araya geldi. 3 gün süren yarışmalara 25 ildeki 32 üniversitede öğrenim gören toplam 384 genç katılım sağladı. 

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve üniversite öğrencileri arasında AFAD Gönüllülüğünü teşvik etmek için ‘Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması’nda Enkaza Girişte Standart Operasyon Prosedürleri, Enkazda Kurtarma (Üstten ve Yandan Giriş teknikleri İçeren), Doğada Kayıp Arama (GPS ile Koordinat Bulma ve Sedye Taşıma), İple Yapay Tırmanış (Kule Üzerinde) ve Afet ve Acil Durumlar Hakkında Bilgi Yarışması gibi konular yer aldı. 

Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü ‘Sahaya Giriş Parkur puanından 95, ‘Arama ve Kurtarma Parkur puanından 97, Doğada Kayıp Arama Parkur puanından 94, Yapay Tırmanış Parkur puanından 88,3 ve Bilgi Yarışması puanından da 94 puan alarak toplamda 468,3 puanla yarışmanın birincisi oldu. 

Yarışmada Marmara Üniversitesi 467,60, Yeditepe Üniversitesi 460,30, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi 460 ve 9 Eylül Üniversitesi 453,60 puan alarak sıralamada ilk 5’te yer aldı.

Elde edilen başarının gurur verici olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “AFAD gibi önemli bir kurum tarafından ilk kez gerçekleştirilen ‘Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması’nda öğrencilerimizin birinci olması bizleri hayli sevindirdi ve gururlandırdı. Öğrencilerimiz derslerde ve uygulamalı eğitimlerde aldıkları bilgi ve tecrübeyi ciddi bir şekilde yarışmada sergilediler. Üniversitemizin her bir bölümü için alanında uzman yetişmiş akademik personelimizle eğitim öğretim vermekteyiz. Verdiğimiz eğitimlerin sonucunda başarıların taçlandırıldığı bu ödüllerle haklı olarak gurur duyuyoruz. Malum olduğu üzere 2022 yılı ‘Afet Tatbikat Yılı’ olarak ilan edildi. Bu kapsamda da afetlerde doğru hareket etmek adına AFAD da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenleyerek bu bilinci aşılamaya çalışıyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ‘Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışması’nda da öğrencilerimizin bu başarıyı elde etmeleri ilk olması açısından ayrıca bizlere büyük sevinç yaşattı. Bu vesileyle Üniversitemiz Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin ilgili eğitimleri sırasında desteklerini onlardan esirgemeyen Gümüşhane AFAD İl Müdürü Mesut Bayrak başta olmak üzere Arama Kurtarma Teknisyeni Sümmani Şimşek ve bütün Gümüşhane AFAD Personeline, Ankara AFAD İl Birlik Müdürlüğü’nden Murat Balcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca öğrencilerimize yol gösterip eğitim veren Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ahmet Afşin Kaya başta olmak üzere Dr. Öğr. Üyesi Sevil Cengiz, Öğr. Gör. İbrahim Kıymış ile tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2022, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER