Gümüşhane Üniversitesi bilim şölenine hazırlanıyor

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenecek II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 

Gümüşhane Üniversitesi bilim şölenine hazırlanıyor

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenecek II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 

Gümüşhane Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi işbirliğiyle ilki 13-15 Mart 2019 tarihlerinde Mersin’de düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin ikincisi 7-9 Kasım 2019 tarihlerinde Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 

Kongreye bildiri özetleri 11 Ekim 2019 tarihine kadar gönderilebilecek. İki gün sürecek kongrede sunulan tebliğler Sempozyum Bildiriler Kitabı'nda yayınlanacak.

Dört üniversitenin ortaklığıyla gerçekleşecek olan II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde Antropoloji, Muhasebe ve Finans, İlahiyat, Arkeoloji, Kamu Yönetimi, Maliye, Dilbilimi, Coğrafya, Edebiyat, Psikoloji, Eğitim Bilimleri, Hukuk, Gazetecilik ve Medya Çalışmaları, Sanat Tarihi, Ekonomi, Sosyoloji, Felsefe, Tarih, Turizm, Spor, Güzel Sanatlar ve Uluslararası İlişkiler gibi sosyal bilimler alanındaki birçok önemli konu başlığı yer alıyor.

Kongre ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “İlkini Kilis Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Sosyal Bilimler Kongresi'nin ikincisini Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi ile düzenliyoruz. Böylece kongrenin düzenlenmesi için katkı sağlayan üniversite sayısında da bir artış olduğunu ifade etmek gerekir. Bu bağlamda desteklerini esirgemeyen ilgili üniversite rektörlerimize de bir kez daha bu vesile teşekkür etmek isterim. Düzenlenecek olan kongrenin akademik anlamda önemli katkıları olacağına, kongrenin bilimsel bir şölene dönüşeceğine ve akademisyenlerin buluşmasına öncülük edeceğine olan inancım tamdır. 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne üniversite olarak ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Kongremize ilgili alanlarda çalışma yapan tüm akademisyenleri davet ediyoruz” dedi.

Kongreye dört üniversite rektörü ve aynı zamanda yurt dışından da çok sayıda bilim insanı katılacak. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf
yusuf - 5 yıl Önce

Geçenlerde memurlar.net internet sitesinde verilen bir haber çok ilgimi çekti. Haberde, yeni kurulan bir kısım üniversitelerde, yükseköğretimdeki mevcut düzenin aksine Fen, Sağlık, Sosyal Bilimler Enstitülerinin yerine "LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜLERİ" hayata geçirilmiştir. Üniversitelerde çok sayıda enstitü bulunması halinde, her enstitü için müdür, müdür yardımcıları, yönetim kurulu, idari personel ve buna bağlı fiziki alan ihtiyacı ortaya çıkacağından, bu tür bir akademik yapılanma kamuda kaynak israfına yol açmaktadır. Bu hassasiyeti dikkate alan devlet üniversiteleri arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi’nin yer aldığı yazıyordu. Bu kapsamda, üniversitelerin idari personel sayısı ve fiziki mekan kullanımı açısından oldukça zorluklar yaşadığı şu dönemde, başta eldeki insan kaynağının etkin ve verimli kullanılması için bu uygulamanın genişletilmesi gerekir. Memur ve idari personel ihtiyacının had safhaya ulaştığı Gümüşhane Üniversitesinin de bu uygulamaya geçmesini bekliyoruz. Zira aynı dönemde kurulan ve benzer şartlara sahip Bayburt Üniversitesi bu hassasiyeti çoktan göstermiştir.

SIRADAKİ HABER