Gümüşhane Üniversitesi ile Sudan arasında işbirliği protokolü imzalandı

Gümüşhane Üniversitesi ile Sudan’ın batısında bulunan Kuzey Kordofan eyaletindeki Kordofan Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı.

Gümüşhane Üniversitesi ile Sudan arasında işbirliği protokolü imzalandı

Akademik, idari ve bilimsel alanlarda iş birliğini ön gören protokol kapsamında iki üniversite arasında öğretim üyesi değişimi, eğitim (eğitmen, öğretim üyesi ve profesörlerin yetiştirilmesi), lisansüstü eğitim fırsatlarının değişimi (Yüksek Lisans ve Doktora), iki üniversite arasında karşılıklı ziyaret, iki üniversite arasında düzenlenen konferans, bilimsel seminer gibi etkinliklere katılım, iki üniversite öğrencileri arasında bilimsel gezilere ve öğrenci konvoylarına ev sahipliği yapmak gibi alanlarda iş birliğine varıldı. 

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük Toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Kordofan Üniversitesi adına Prof. Abdullah Muhammed Abdullah ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek protokole imzalarını attı.

Protokolün iki üniversite adına hayırlı olması dileklerinde bulunan Rektör Zeybek, “Yabancı öğrenci sayımızın artmasıyla doğru orantılı bir şekilde üniversitelerarası iş birliklerimiz de artmaya devam etmektedir. Üniversitelerimizde öğrenci çeşitliliğinin olması, zenginliğimizi de pekiştirmektedir. Bu amaçla da Sudan’ın batısında yer alan Kuzey Kordofan eyaletindeki Kordofan Üniversitesi ile iş birliği protokolüne imzalarımızı atmış bulunmaktayız. Üniversitemize gelerek bizleri ziyaret eden Kordofan Üniversitesi Direktörü Abdullah Muhammed Abdullah ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum. Karşılıklı anlayış ve iş birliğini ön gören bu anlaşmanın ilerleyen süreçlerde artmasını diliyor ve her iki üniversitemize de hayırlı olsun dileklerinde bulunuyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER