Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinden önemli başarı

Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksek Okulu Ormancılık ve Orman Ürünleri programlarından mezun olan öğrenciler, 2014’te açılan toplam 176 Orman Muhafaza Memuru kadrosunun 31’ine yerleşerek önemli bir başarı elde etti.

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinden önemli başarı
Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksek Okulu Ormancılık ve Orman Ürünleri programlarından mezun olan öğrenciler, 2014’te açılan toplam 176  Orman Muhafaza Memuru kadrosunun 31’ine yerleşerek önemli bir başarı elde etti.

Türkiye genelinde 18 üniversitede bulunan 34 Ormancılık ve Orman Ürünleri Programdan mezun olan öğrencilerin birbirleriyle yarıştığı sınavlarda Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri 2013 Yılında toplam açılan 150 kadronun 19’una, 2014 yılında ise toplam açılan 176 kadronun 31’ine yerleşerek istikrarlı bir şekilde başarısını devam ettirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, “Üniversite olarak gerek ön lisans gerekse lisans programlarımızda ağırlıklı olarak bölgesel potansiyeli ve ülkemizin ihtiyaçlarını göz önüne alarak planlamalarımızı yapıyoruz. Nitekim Kürtün İlçemizde orman potansiyelini ve ülkemizin orman muhafaza memuru ihtiyacını dikkate alarak Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı açtık. Bu programdan mezun olan öğrencilerimizi ülkemizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ormancılık ve Orman Ürünleri programımızda öğrencilerimize öğrenimleri süresince teorik bilgilerin yanı sıra uygulama imkanları sunuyoruz. Bu durum, öğrencilerimizin başarısını oldukça etkiliyor. Dolayısıyla doğal ortamda bizzat uygulayarak öğrenen öğrencilerimiz sınavların uygulamalı bölümlerinde oldukça önemli başarılar elde ediyorlar.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER