Gümüşhane Üniversitesinde 22 personel açığa, 6 personel gözaltına alındı

Gümüşhane Üniversitesinde FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı veya destek yada yardımcı olma durumundaki 22 personel açığa, 6 personel gözaltına alındı.

Gümüşhane Üniversitesinde 22 personel açığa, 6 personel gözaltına alındı
Gümüşhane Üniversitesinde FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı veya destek yada yardımcı olma durumundaki 22 personel açığa, 6 personel gözaltına alındı.

Gümüşhane Üniversitesinden yapılan açıklamada FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Gümüşhane Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumlarla işbirliği içinde yürütülen çalışmalar sonucunda üniversitede görev yapan 3 doçent, 9 yardımcı doçent, 5 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi, 1 daire başkanı, 1 fakülte sekreteri ve 1 şube müdürü olmak üzere 19 akademik, 3 idari toplam 22 personelin açığa alındığı bildirildi.

Açıklamada, bu kapsamdaki çalışmaların titizlikle ve kararlılıkla devem edeceği vurgulandı.

6 PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

Diğer yandan FETÖ/PDY terör örgütü ile ilintisi bulunan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Gümüşhane Üniversitesi’nde çalışma yapan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilk aşamada 5’i akademisyen 1 idari personel olmak üzere 6 kişiyi gözaltına aldı.

FETÖ/PDY terör örgütüne üyelik bağlantıları araştırılan şüphelilerin 15 Temmuz darbe girişimiyle bağlantısı olup olmadığı da soruşturuluyor. Emniyette sorguları devam eden akademisyen ve idari personel ifadelerinin alınmalarının ardından Savcılığa sevk edilecek.

YENİ BİR DARBE GİRİŞİMİ OLMAMASI İÇİN VATANDAŞ BİLDİKLERİNİ ANLATMALI

Yetkililer vatandaşların FETÖ/PDY terör örgütünün Gümüşhane’deki yapılanmaları hakkında mutlaka güvenlik güçlerine bilgi vermelerini, sürecin uzamaması ve yeni bir darbe girişiminin önüne geçmek ve örgütün üst düzey haşhaşilerinin yakalanması için yardım istedi.

ETKİN PİŞMANLIK YASASINDAN FAYDALANILABİLİR

Birçok konuyu bilen ve şahit olan vatandaşların devlete yardımcı olması noktasında destek talep eden yetkililer, özellikle etkin pişmanlıktan faydalanabilecek olan kişilerin mutlaka ifade vermelerini istedi.

FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Gümüşhane il genelinde yapılan operasyonlarda bugüne kadar 150 kişiye işlem yapılmış, bunlardan 17’si gözaltına alınmış, 12 kişi ise tutuklanmıştı.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER