Gümüşhane Üniversitesinde 6. Mezuniyet Coşkusu

Gümüşhane’de 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesinde (GÜ) mezuniyet coşkusu 6.kez yaşandı. Toplam bin 540 öğrencinin mezun olduğu üniversitede bu yıl ilk kez tüm ilçelerdeki mezunlar da törene katılınca, alana sığmayan veliler dağların yamacından töreni izledi.

Gümüşhane’de 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesinde (GÜ) mezuniyet coşkusu 6.kez yaşandı. Toplam bin 540 öğrencinin mezun olduğu üniversitede bu yıl ilk kez tüm ilçelerdeki mezunlar da törene katılınca, alana sığmayan veliler dağların yamacından töreni izledi.

Merkez Gümüşhanevi Kampüsünde bulunan İletişim Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, Adalet Komisyonu Başkanı Asabil Yırtıcı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Köse Kaymakamı Arif Karaman, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, kamu kurum müdürleri ve binlerce öğrenci velisi katıldı.

“GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ 6 YILLIK BİR SÜRE İÇİNDE TÜRKİYE ÇAPINDA BİR ÜNİVERSİTE HALİNE GELDİ”

Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle müzik eğlence programlarının iptal edildiği programda konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, şehirlerin üniversiteleri, üniversitelerin de şehirleri karşılıklı olarak etkilediklerini belirterek, 6 yıllık bir süre içerisinde üniversiteyi büyütüp Türkiye çapında bir üniversite haline getirdiği için Rektör Günaydın ve ekibine teşekkür etti.

“HER BİRİNİZ MESLEĞİNİZDE OTORİTE OLUN”

Yeni bir dönemin başlaması nedeniyle gençlere gerek meslek gerekse özel hayatlarında başarı ve mutluluklar dileyen Vali Mayda, “Hepiniz Gümüşhane Üniversitesinin mezunu olarak, aynı zamanda da Gümüşhane’yi temsil eden birer fert olarak branşlarınızda ve mesleklerinizde başarılı olun. Güncel gelişmeleri iyi takip edin. Her biriniz mesleğinizde otorite olun. Günümüzde karşılaştırmalı üstünlükler teorisi yer alıyor. Biz işlerimizi her alanda en iyilerine teslim etmek istiyoruz. Ümit ediyoruz ki Gümüşhane Üniversitesi mezunları hayatın her alanında otorite ve önder olacaklar, analitik bakacaklar, hür düşünecekler ve ülkemizi geliştirecekler. İnşallah daha ileri ve daha müreffeh bir ülkede birlikte yaşayacağız.” dedi.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın ise konuşmasında 6 yaşına giren Gümüşhane Üniversitesi’nin iki mutluluğu birlikte yaşadığını belirterek, “Bunlardan birincisi, 1540 öğrencimizi mezun etmenin ve ülkemizin hizmetine sunmanın mutluluğudur. İkincisi ise, üniversitemizin 6. kuruluş yılı heyecanını ve gururunu yaşıyor olmamızdır.” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL HEDEFİMİZ 15 BİN ÖĞRENCİ”

Gümüşhane Üniversitesinin hedefinin iyi bir eğitimle öğrencileri mezun ederek ülkenin hizmetine sunmak, öğrencilerinin hedefinin de iyi bir eğitim alarak mezun olmak ve yeni bir hayata başlamak olduğuna vurgu yapan Günaydın, “6 yaşına giren üniversitemizde geçen bu süre içinde, ulusal ve uluslararası yayın sayısında, proje sayısında, fiziki altyapısında, akademik ve idari personel sayısında, öğrenci sayısında önemli artışlar oldu. Üniversitemizde bugün itibariyle 6 fakülte, 2 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 2 enstitü ve iki araştırma merkezi bulunmaktadır. 288 idari ve 580 akademik personelimizle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüyoruz. 2013-2014 öğretim dönemindeki toplam öğrenci sayımız 13 bin 500 dür. 2014-2015 öğretim dönemine ise 15 binden fazla öğrenci ile başlamayı planlıyoruz. Bu veriler, 6 yıl gibi kısa bir süre içinde Gümüşhane Üniversitesi’nin geniş bir aile olduğunu göstermektedir.” dedi.

Coğrafi olarak Gümüşhane’nin en dezavantajlı bölgelerinden birisi olmasına rağmen üniversite kurma, geliştirme ve sürekliliğini sağlama hayalini gerçekleştirdiklerini dile getiren Rektör Günaydın, Gümüşhane Üniversitesi’nin Türkiye standartlarında yükseköğrenim veren en önemli kurumlardan biri haline geldiğini söyledi.

Konuşmasının geri kalan bölümünde mezun olan öğrencilere seslenen Rektör Günaydın, onlara “Sizler, yalnız kendiniz için değil, ülkeniz ve insanlık için başarılı olmalısınız” tavsiyesinde bulundu.

Mezun olan öğrenciler adına okul ve üniversite birincisi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Özge Öztürk ise ortak bir sevinci paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi. 

Öztürk’ün mezuniyet kütüğüne plaka çakması ve hem üniversite içinde hem de üniversiteler arasında düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından alanda bulunan bin 540 öğrenciye diploma yemini ettirildi ve öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla tören sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER