Gümüşhane üvey evlat mı?

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, TOKİ’nin unuttuğu şehir olan Gümüşhane’de en az 2 bin konut yapılması için geniş katılımlı bir imza kampanyası düzenleneceğini ve toplanan imzaların Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a iletileceğini söyledi.

Gümüşhane üvey evlat mı?
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, TOKİ’nin unuttuğu şehir olan Gümüşhane’de en az 2 bin konut yapılması için geniş katılımlı bir imza kampanyası düzenleneceğini ve toplanan imzaların Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a iletileceğini söyledi.

Nas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edeceği toplam 4 bin 354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında emeklilerden ön talep alınacağını duyurduğunu ve bu 17 il içerisinde Gümüşhane’nin olmamasının Gümüşhane kamuoyunu derinden üzdüğünü söyledi.

Türkiye’de nüfus yoğunluğu bakımından en fazla emekliyi barındıran ve kişi başına düşen milli gelirde Türkiye ortalamasının çok altında bulunan Gümüşhane’nin 17 il içinde olmamasının Gümüşhane’ye ve Gümüşhane halkına karşı yapılmış büyük bir haksızlık ve adaletsizlik olduğunu savunan Nas, Gümüşhane’nin en büyük sorunlarından birisinin de barınma sorunu olduğunun altını çizerek, bu sorunun siyaset kurumu tarafından da çok iyi bilinmesine rağmen siyasetçilerin bu duruma duyarsız kalmalarını anlamanın mümkün olmadığını belirtti.

“10 BİN'DEN FAZLA KONUT MÜRACAATI OLDU”

Gümüşhane Belediyesi’nin TOKİ için aldığı ön müracaat sayısının 10 bini geçtiğinini, böyle bir durumda TOKİ’nin Gümüşhane’yi Emekliye İkinci Bahar Projesi’ne dahil etmemesinin ise kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Nas, “Her dönem istikrardan yana büyük bir irade ve tavır koyan Gümüşhane yine her dönem bunun karşılığında cezalandırılmaktadır. Bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Lafı eğip bükmenin hiçbir gereği yok. Gümüşhane ülkenin istikrarı için ortaya koyduğu irade ve desteğin karşılığını hiçbir dönem alamamıştır. Her dönem Gümüşhane üvey evlat muamelesi görmüştür. Hemen hemen her ilde büyük vizyon projeler hayata geçirilmişken şehrimize büyük bir vizyon katacak bir projenin dahi hayata geçirilmemesi şehrimiz için büyük bir talihsizliktir” dedi.

Kişi başına düşen milli gelirde ülke ortalamasının çok altında olan Gümüşhane’ye acil olarak barınma konusunda gerekli çalışmanın başlatılmasını beklediklerini, sobalı ev kiralarının 600 TL’yi bulduğu, kaloriferli evlerin 800-900 TL’den kiraya verildiği bir ortamda Gümüşhane’nin göz ardı edilmesinin kabul edilemeyeceğini dile getiren Nas, şunları söyledi: “Şehrin birinci sorunu olan barınma konusunda, Gümüşhane kamuoyu olarak buradan Gümüşhane Milletvekilleri Sayın Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ı AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse’yi, Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’i acil göreve davet ediyoruz. Gümüşhane halkının önceliği barınma sorunudur. Bu sorunun çözümü noktasında ivedilikle harekete geçmenizi bekliyoruz. TOKİ tarafından Gümüşhane’ye yapılacak üst gelir grubuna, alt gelir grubuna ve emeklilere yönelik 2 bin konut Gümüşhane’nin konut sıkıntısını kısa vadede çözüme kavuşturacaktır. İlerleyen günlerde de şehirde TOKİ konusunda geniş katılımlı bir imza kampanyası düzenleneceğini ve toplanan imzaların Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza iletileceğini de özellikle belirtmek istiyorum.”
Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER