Gümüşhane ve Bayburt Eğitim Bir Sen İşyeri Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Gümüşhane, Bayburt Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri toplantısı Gökırmak düğün salonunda yapıldı.

Gümüşhane ve Bayburt Eğitim Bir Sen İşyeri Temsilcileri Toplantısı Yapıldı
Eğitim Bir Sen Gümüşhane, Bayburt Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri toplantısı Gökırmak düğün salonunda yapıldı.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Teyfik Yağcı ve Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey, Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları başkan ve üyeleri, Bayburt ve Gümüşhane Üniversitesi temsilcileri, ilçe temsilcileri ve iş yeri temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, Eğitim-Bir-Sen’in Gümüşhane deki faaliyetleri ve üye sayıları hakkında bilgiler verdi.

Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey de konuşmasında Bayburt Şubesi hakkında açıklamalar yaptı. Özbey, “Bizlere bu sıcak ortamı sağlayan Gümüşhane Eğitim Bir Sen Şube başkanı olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve sendikamızın değerli üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Gündemdeki konuları değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ise konuşmasında “Bizim değerlerimizin yeniden inşasında huzur ve mutluluğun elde edilmesin de ülkemiz milletimiz stratejik bir konuma yükselmiştir. İslam dünyasına verdiğimiz heyecan ortadadır. Her şey gözler önündedir. Son beş on yıl itibarı ile yaşadığımız gelişmeler bunu gösteriyor. Yakın zaman da park ve bahçeler bahane edilerek yapılan kalkışım, şu gün itibarı ile ülkemiz ve geleceğimizi kıskaca alma hamlelerinin bu emperyalist güçlerin ekmeğine sürdüğünü her aklıselim insan tasdik edecektir. Bu türden girişimler bugün var, yarın var olmayacak mı? Kıyamete kadar devam edecektir. Bugünü anlamanın en iyi yolu geriye dönüp tarihe bakmaktır. Nerden nereye geldik, neredeydik hangi işlerle uğraşıyorduk, bugün neredeyiz? Buna en güzel örnek 28 Şubat sürecince yaşananlardır. Bu strateji Osmanlının son yıllarında başlamış 100 yılıdır hala uygulanıyor. Bu memlekete siyasi ve gayri siyasiler aklını başına almalıdır. Bizim düşmanlarımız acımasızdır, vicdansızdır hem de ahlaksızdır. Bugün duvarlara yazılan zülüm 1453’de başladı, zülüm 10711 de başladı ifadeleri neyin peşinde olduklarını göstermektedir. Onlar neyin peşinde biz neyin peşindeyiz uyanık olmak lazım birlik beraberliğimizi bozmamamız lazım. Büyük resmi gözden kaybedersek lokal meselede boğuluruz. Bizler sizler buz parçası hükmündeki benliğimizi biz havuzunda eriterek Eğitim-Bir-Sen’i ve Memur Sen’i meydana getirdik. Eğitim Bir Sen kurulduğu günden itibaren vesayetlerle mücadele etmiştir. 12 Eylül darbesi yapanları cezaevlerine koyuyoruz, hala onların yaptığı anayasa ile idare ediliyoruz. Onların koyduğu genelgelerle zorlanıyoruz Vesayet çembere almaktır zincirle bağlanmaktır. Bu vesayetleri sizler çözdünüz. Bu güzel çalışmaların sahipleri sizlersiniz. Ülkemizde vesayetle mücadele ediyor. Yakın tarihimize baktığımızda Menderese yapılanlar, vesayete karşı yaptığı çalışmalar içindir. Özala’a yapılanlar, Erbakan’a yapılanlar ve bu gün yapılanlar aynı şeydir aynı merkezlidir. Bu nedenle uyanık olmalıyız birlik olmalıyız.” dedi.

Gümüşhane Fevzipaşa Ortaokulu Müdürü Necmi Bayram’ın Eğitim Bir Sen’i anlatan şiiri okumasını ardından Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı konuşmasını yaptı.

Çakırcı, üç teşekkürle konuşmasına başladı: “Kıyafet özgürlüğü imza kampanyasında Bayburt’umuzun 15 bin imzasına, Gümüşhane’mizin 20 bin imzasına ve Okul müdürümüz Necmi Bayram hocamızın sendikamızı davamızı anlatan güzel şiirine teşekkür ediyorum.” dedi.

Gündemdeki konularla ilgili kısa değerlendirme yapan Çakırcı, öğretmenlerin ek ödeme mağduriyetini gidererek önemli bir kazanım sağladıklarını belirterek, eğitim çalışanlarının mali durumunun daha da iyi olması için çalıştıklarını kaydetti.

Ücret konusunda mağdur edilen öğretim elemanlarına ilave zam yapılması gerektiğini dile getiren Çakırcı, kariyer basamakları önündeki bariyerlerin kaldırılmasını, 4/C’li personelin kadroya geçirilmesini, üzerinde uzlaştıkları 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesini, disiplin cezalarının affedilmesini, emekli ikramiyesindeki 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılmasını, düzenlemelerin zamanında, açık, şeffaf, kariyer ve liyakatin esas alınarak yapılmasını, ek ders ücretlerindeki dengesizliğin giderilmesini istedi.

Toplantıya katılanların sorularının, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı tarafından cevaplandırılmasını ardından program son buldu.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 23:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER