Gümüşhane vergi tahsilat oranında Türkiye ortalamasının üzerinde

Gümüşhane Defterdarı Vedat Akıllı, şehir olarak vergi tahsilat oranlarında 2023 yılını Türkiye ortalamasının üzerinde bir seviyede tamamlamış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Gümüşhane vergi tahsilat oranında Türkiye ortalamasının üzerinde

Her yıl Şubat ayının son haftası kutlanan Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Defterdar Vedat Akıllı, ülke genelinde vergi bilincinin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi, vergiye gönüllü uyumun sağlanması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla “Vergi Haftası” olarak kutlandığını hatırlattı.

35. Vergi Haftası’nın bu yıl 26 Şubat-3 Mart tarihleri arasında "Geleceğimiz vergilerimizle güvende" sloganıyla kutlanacağını kaydeden Defterdar Akıllı, vergi haftası kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Gümüşhane’de de Defterdarlıkça çeşitli ziyaretler, tanıtım ve bilgilendirme programları düzenleneceğini söyledi.

“Gümüşhane vergi tahsilatında Türkiye ortalamasının üzerinde”

Gümüşhane olarak tahsilat oranlarında 2023 yılını Türkiye ortalamasının üzerinde bir seviyede tamamlamış olmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Akıllı, “Gümüşhane Defterdarlığı olarak, cari dönem tahsilatlarında yüzde seksenlerin üzerinde oranlara ulaşmamızı sağlayan, başta vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sunan mükelleflerimiz olmak üzere bu süreçte görev alan değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

“Merkez Takipli Kira Geliri Tespit Yoklamaları

Açıklamasında Vergi Haftası vesilesiyle son günlerde kamuoyunda ve medyada çokça yer alan “Merkez Takipli Kira Geliri Tespit Yoklamaları” konusunda vatandaşları bilgilendiren Akıllı, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane ilimizde de kira geliri elde etme potansiyeli olan adreslerimizde çalışma arkadaşlarımız tarafından yoklama tespit işlemleri devam etmektedir.  Öncelikle vatandaşlarımıza bu konuda göstermiş oldukları anlayış ve hassasiyetleri için teşekkür ederiz. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ve Tapu Kayıtları esas alınarak Bakanlığımızca hazırlanan listelerde belirtilen adreslere yönelik yoklama tespit işlemlerinin yapılarak “Kira Geliri Elde Eden Mükelleflerin Tespiti” öncelikli hedefimizdir. Bu kapsamda bir yıllık konut kira geliri 21.000 TL.yi aşan vatandaşlarımızın vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getirmelerini sağlayarak cezai işleme maruz kalmalarının önüne geçmek suretiyle mağduriyetlerini önlemek esas amacımızdır. Bu vesileyle kira geliri elde eden tüm vatandaşlarımızı 2024 Mart ayında verilecek olan “Kira Beyannameleri” hakkında her türlü bilgi ve danışmanlık için Vergi Dairelerimize ve Mal Müdürlüklerimize beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Genelde Maliye Bakanlığımız özelde de Gümüşhane Defterdarlığı olarak hedefimiz, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ve vergiye gönüllü uyum sürecinin en etkin bir şekilde yerine getirilmesidir. Kayıt dışının önlenmesinde toplumsal desteğin olması, vergi bilinci açısından büyük önem arz etmektedir. Bu konuda bizlere destek veren toplumun tüm kesimlerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hedeflerinin 2024 yılında da büyük emek ve özveri ile çalışan teşkilat mensuplarıyla vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi için titizlikle yürüttükleri çalışmaları bugünkü noktadan daha üst sıralara yükseltmek olduğunu ifade eden Akıllı, Gümüşhane’deki tüm mükelleflerin, Meslek Odaları Başkan ve üyeleri ile meslek mensuplarının Vergi Haftalarını kutlatarak mükelleflere bereketli kazançlar diledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2024, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER