Gümüşhane yüz yüze eğitime hazır

Gümüşhane'de 1 Mart'ta 11 bin 374 öğrenci için ders zili çalacak.

Gümüşhane yüz yüze eğitime hazır

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, 15 Şubat tarihi itibariyle köy okullarının ardından 1 Mart itibariyle 11 bin 374 öğrencinin daha ders başı yapacağını söyledi.

Şube Müdürü Onur Aydın’la okul ve kurum ziyaretleri kapsamında Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Eğitim Anaokulu, Özel Eğitim Meslek Okulu, Gümüşhane Lisesi ve Fevzipaşa İlkokul Ortaoku ile eğitim öğretim faaliyetinde bulunan özel okulları ziyaret eden Doğan, Gümüşhane olarak 1 Mart’ta başlayacak yüz yüze eğitime hazır olduklarını ifade etti.

Gümüşhane'de 15 Şubat tarihi itibariyle köy okullarında ilkokul, ortaokul ve anaokullarının eğitim öğretime başladığını hatırlatan Doğan, “Bu konuda Gümüşhane Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tüm tedbirleri aldık. Okullarımızda eğitim öğretime hazırlanması kapsamında her türlü tedbirler ve tüm fiziki mekanlar dezenfekte edilmesi sağlandı, okul ve kurum binalarına girişler ile ilgili hazırlıkların tamamlandı” dedi.

“1 Mart Pazartesi günü 11 bin 374 öğrenci eğitim öğretime başlayacak”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen yazı gereği 1 Mart'tan itibaren tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün, özel eğitim okul ve özel eğitim sınıfları, tüm lise türlerinde 12. sınıflar ile 5 gün yüz yüze eğitim yapılacağını dile getiren Doğan, “Ayrıca resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. ve 12. Sınıflar Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri'nde uygulamalı yüz yüze eğitimlere seyredilmiş olarak tüm sınıf seviyelerinde başlayacak. Ortaokul 5.6.7. ve Ortaöğretim 9.10. ve 11. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edecek. Bu durumdaki öğrenciler, EBA TV, EBA canlı ders ve harici canlı ders canlı ders uygulamaları gibi yollarla uzaktan eğitim almayı sürdürecek. Gümüşhane'de 1 Mart Pazartesi gününden itibaren ilimizde iki bin 61 okul öncesi, 5 bin 502 ilkokul öğrencisi, bin 389 8. Sınıf öğrencisi, bin 232 12. sınıf öğrencisi, 9.10 ve 11. Sınıf Meslek Liseleri yüz yüze uygulamalı 993 öğrenci ve 197 özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 11 bin 374 öğrenci eğitim öğretime başlayacak” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayırlı olsun
Hayırlı olsun - 3 yıl Önce

Anlamadığım bir durum bu hastalık bittimi ! Bunu anlamadım okul açılsın buna karşı değiliz ama insan öldüren tehlikeli virüs iki aşı yapildik artık bize birşey olmaz mı denmek isteniyor ben bu mesaj geleceğimiz olan çocuklar için endişe ederim. Dünya tiken üstünde yaşıyor üniversiteler açılsın bir de ozaman bakın ne oluyor

SIRADAKİ HABER