Gümüşhane’de 19 bin 955 öğrenci için ders zili çalıyor

Gümüşhane’de 2016-2017 eğitim öğretim yılında 19 bin 955 öğrenci için ilk ders zili Pazartesi günü çalıyor.

Gümüşhane’de 19 bin 955 öğrenci için ders zili çalıyor
Gümüşhane’de 2016-2017 eğitim öğretim yılında 19 bin 955 öğrenci için ilk ders zili Pazartesi günü çalıyor.

Şehir merkezinde yeni açılacak olan okul binaları, taşınan-yer değiştirilen okullarla birlikte il genelinde bin 505 öğretmenle ders zilinin sorunsuz başlaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

FETÖ/PDY soruşturmalarının ardından aksaklık yaşanmaması için ücretli öğretmenle kısmi olarak çözümü gerçekleştirilen sorunun ardından bu yıl ders başı yapacak öğrenci sayısının geçtiğimiz yıla göre yüzde 2 oranında düştüğü öğrenildi.

İlk bir haftasında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi gereği ders içi uygulama yapılacak olan yeni eğitim yılında il merkezindeki bazı okullar taşındı veya yer değiştirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü ise yeni eğitim yılda yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi için gerekli talimatı ilgili kurumlara gönderdi.

Gümüşhane il merkezinde 4 yıldır Yusuf Çiftçioğlu okulunun yanındaki ek binada eğitim veren İmam Hatip ortaokulu Aysın Rafet Ataç İlkokulunun eğitim verdiği eski Ticaret Lisesi binasına taşındığını, İmam Hatip’ten boşalan ek binanın Yusuf Çiftçioğlu okuluna devredilirken yeni binası tamamlanan Aysın Rafet Ataç ilkokulu ise ek binasıyla birlikte kendi binasında hizmet verecek.

Hasanbey Caddesindeki Zigana Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin yerine Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açma çalışmaları devam ederken, Turizm Lisesi Bağlarbaşı Mahallesinde FETÖ/PDY terör örgütüne ait kapatılan özel okul binasına taşındı.

Uzun yıllardan beri Ortaokul olarak hizmet veren Atatürk Ortaokulu ise bu eğitim öğretim yılından itibaren İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet verecek.

Yeni Mahalle bölgesinde ise yapımı tamamlanan ilkokul ile Yıldız Eskicioğlu’nun adının verileceği anaokulu faaliyete geçerken, mahalledeki Mehmet Akif Ortaokul ve İlkokulu, ilkokulun yeni binaya taşınacak olması nedeniyle İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet verecek.

Öte yandan Gümüşhane Valisi Okay Memiş yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Geleceğin teminatı olan öğrencilerin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine başlandığını kaydeden Vali Memiş, şu ifadelere yer verdi: “Araştırıp sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek adına yeni bir heyecanla değerlendirilmesi gereken yeni eğitim öğretim dönemi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda en önemli basamağın nitelikli bir eğitim olduğundan hareketle, çocuklarımızın pozitif bilimleri kavramasının yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirmesi anlamında da iyi bir fırsat olarak görülmelidir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında da en başarılı iller arasında yer alan ilimizin, öğrenci, öğretmen ve velilerimiz arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim ve işbirliği ile bu eğitim öğretim dönemini bir önceki yıllardan daha verimli ve başarılı geçirmesi, daha müreffeh bir Gümüşhane’nin teminatı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2016-2017 eğitim öğretim döneminin Gümüşhanemize ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2016, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER