Gümüşhane'de 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gümüşhane’de düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Gümüşhane'de 19 Mayıs Kutlamaları
HABERİN GALERİSİ
19 Mayıs 2012

19 Mayıs 2012

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gümüşhane’de düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ve bir grup genç Atatürk Anıtına çelenk sundu. Yeni değiştirilen Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmeliği gereğince buradaki törene protokol üyelerinden Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz sivil olarak katıldı.

Anıt önündeki törenin ardından kutlama programı önceki yılların aksine Zafer Meydanında gerçekleştirildi. Samet Giriftin adlı gencin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Türk Gençliğinin Atasına Seslenişi okundu. Günün anlamına uygun şiirlerin okunmasının ardından çeşitli okullara ait halk oyunları ekiplerinin gösterileri gerçekleştirildi.

Günün süprizi ise Gümüşhane Gençlik Merkezi üyesi 40 gencin bir araya gelerek oluşturdukları “Hanede Dans” grubu oldu. Toplamda 22 dakika süren halk oyunları gösterileri sırasında Türkiye’nin 7 bölgesinden oyun sergileyen dans topluluğu şovları, kıyafetleri, oyunları ve uyumları ile izleyicilerden tam not aldı.

Programın Zafer Meydanındaki bölümüne Vali Vekili Cahit Karatepe, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurumlarının müdürleri de takip etti.

Halk oyunları gösterilerinin ardından Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi bölümü öğretim görevlileri tarafından Gümüşhane’de ilk kez “sokak tenisi” oynandı. Zaman zaman protokol üyelerinin de eşlik ettiği müsabakalar renkli görüntülere sahne oldu.

Alana kurulan masa tenisi, satranç, bilek güreşi stantlarında gençler ve protokol üyeleri karşılıklı mücadele etti. Türk Zeka ve Strateji oyunu mangala oyununun da oynandığı programda AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen bilek güreştirdi.

Kutlama programı kapsamında akşam saatlerinde aynı alanda halk konseri ve halk oyunları gösterileri sahnelenecek.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2012, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER