Gümüşhane'de 2 Katrilyonluk Ulaştırma Yatırımları Devam Ediyor

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar- Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Gümüşhane programı sonrası Gümüşhane ve ilçelerinde yürütülen ulaştırma yatırımlarını değerlendirerek, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerine ve Bakan Yıldırım’a teşekkür etti.

Gümüşhane'de 2 Katrilyonluk Ulaştırma Yatırımları Devam Ediyor
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar- Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Gümüşhane programı sonrası Gümüşhane ve ilçelerinde yürütülen ulaştırma yatırımlarını değerlendirerek, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerine ve Bakan Yıldırım’a teşekkür etti.

“GÜMÜŞHANE’NİN ULAŞTIRMA YATIRIMI BİRÇOK ÜLKENİN GSYH’SİNDEN DAHA FAZLA”

Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada Gümüşhane ve ilçelerinin ulaştırma yatırımlarında yüzyıllık hayallerinin gerçeğe dönüşmekte olduğunu belirterek, Gümüşhane sınırları içerisinde yürütülen ulaştırma yatırımları için on yılda harcanan tutarın 800 trilyon, ihale edilip çalışmaları devam eden projelerin tutarının 1,3 Katrilyon,  ihale edilecek projelerin tutarı ise 1,5 Katrilyon tutarında olduğunu ve toplamda 3,5 Katrilyon tutarında yürütülen ve planlanan çalışmalar ile Gümüşhane’ye yapılan sadece ulaştırma yatırımlarının dünyada birçok ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasılasından daha fazla olduğunu söyledi.

“2002’YE KADAR HİÇ BÖLÜNMÜŞ YOL YOKTU”

Gümüşhane’de 2002 yılına kadar AK Parti iktidarları öncesinde bir kilometre bile bölünmüş yol inşa edilemediğini belirten Milletvekili Aydın, unutulmuşluğun kader olmadığını bilerek yürütülen çalışmalar neticesinde bugün Gümüşhane’de bekleyen bölünmüş yol çalışması kalmadığını vurguladı.

“HER AKŞAM 1,5 TRİLYON MÜTEAHHİTLERE ÖDENİYOR”

Gerçekleştirilen girişimler neticesinde 2010 yılında  ihale edilen  Köstere yol ayrımından Gümüşhane’ye, Gümüşhane’den Pirahmet’e, Pirahmet’ten Kelkit’e, Pirahmet’ten Bayburt’a, Kelkit’ten Erzincan’a beş ayrı büyük firma tarafından yürütülen hummalı çalışmalar ile  150 kilometreden fazla bölünmüş yol çalışmalarını devam ettiğini dile getiren Milletvekili Aydın, “Yani  Gümüşhane’nin karayolları ağının her santimetrekaresinde kurulan bu şantiyelerde yürütülen çalışmalar için her akşam  1,5 trilyon yıllık ise 400-500 trilyon müteahhitlere ödenek aktarımı sağlanmaktadır.” dedi.

Milletvekili Aydın, açıklamasında 23. dönem milletvekilliği sürecinden bu yana Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptığı bilgi aktarımı ve ilgililer ile gerçekleştirdiği an ve an takiplere paralel olarak tüm ulaştırma yatırımların birer birer programa alınarak çalışmalarının süratle devam ettirildiğini ifade ederek “2008 yılında Sayın Bakanımız ile yaptığımız toplantıda belirtmiş olduğumuz tüm ihtiyaçlarımızın bugün gerçeğe dönüşmekte olmasının mutluluğunu yaşamaktayız.” dedi.

Milletvekili Aydın, şunları söyledi: “Hükümetlerimiz döneminde özellikle son yıllardaki yüksek ödenekler ile Kırıklı- Köse yolu, Köse- Kelkit yolu, Kelkit şehir geçişi ve Kelkit- Şiran yolu, Kelkit- Erzincan yolu, Şiran- Çamoluk yolu, 2010 yılında Çamoluk-Gölova yolu Kürtün-Tirebolu yolu ve Torul- Kürtün yolunun beton sathi kaplanması ve düzenleme çalışmaları ile son yıllarda sağlanan büyük destekler ile İkisu- Şiran yolunun yüzde 85’i (50 kmsinin) tamamlanmıştır. Sayın Bakanımızın 2010 yılında proje çalışmalarına başlanması ve 2011 yılında da inşaat çalışmalarına başlanması için verdiği talimatlar ile devam eden Bölünmüş Yollar ve Şehir Çevre Yolu çalışmaları ile Gümüşhane tarihi bir dönüşüm ve kalkınma hamlesine şahitlik etmektedir. 2010 yılında Sayın Bakanımız ile görüşerek Bakanımızın talimatlandırarak proje ihalesini yaptırdığı ve şimdide bu yılsonunda proje ihalesi tamamlanacak olan Zigana Tüneli Projesi ve yine 2009 da yerel seçimler öncesi talimatlandırdığı Pekün tüneli için de proje çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

“TÜRKİYE’DE EN ÇOK GÜMÜŞHANE CEP TELEFONU YATIRIMI ALACAK”

Öte yandan köy köy gerçekleştirdiği ziyaretlerinde telefonları çekmeyen köylerin taleplerini 2 yıl önce ilgililere ileterek Resmi Gazetede yer alma çalışmalarında da yoğun çaba sarf eden Milletvekili Aydın, Kelkit- Gültepe-Çambaşı köylerinde yapılan açılış ile Gümüşhane’de 70 köyün kapsama alanına alınma çalışmalarına başlandığını ifade ederek önümüzdeki iki yıl içerisinde Gümüşhane sınırları dahilinde tek bir vatandaşın dahi kapsama alanı dışında kalmaması çalışmalarının tamamlanacağını belirterek, Bakan Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi bu yatırımdan Türkiye’de en çok Gümüşhane’nin faydalanacağını bildirdi.

“DEMİRYOLU İLE HAYALLER GERÇEĞE DÖNECEK”

Demiryolu konusuna da değinen Milletvekili Aydın, “2023 vizyonu çerçevesinde de Gümüşhane’den geçecek olan Demiryolu çalışmaları ve Havaalanının açılması çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Milletvekili AYDIN 2023 stratejik vizyonu içerisinde planlanan Demiryolu, Havaalanı ve Köse- Gümüşhane arasındaki ve Tirebolu-Kürtün-Torul Y alternatif yol projesi, Pekün tüneli, Zigana Tüneli, Tersun Tüneli gibi şehrimiz için son derece önemli çalışmaların bir an evvel gerçekleştirilmesi için kendisinden istediğimiz desteğe her zaman olduğu gibi Bakanımız son derece olumlu ve kararlı bir şekilde karşılık vermişlerdir. Kendisinin tüm çalışmaları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hassasiyet ile takip edeceğine inancımız sonsuzdur. Hükümetimizin istikrarlı politikaları ile bugün nasıl dünün hayalleri gerçek olduğu ise yarın daha büyük hayaller gerçeğe dönüşecektir.” diye konuştu.

Türkiye’de dün hayal bile edilemeyen Marmaray’dan, 3. Köprüye, Karadeniz,’i Maramara’ya bağlayacak kanal İstanbul Projesinden gelişen demiryolu ağlarına, yeni açılan havaalanlarından, 21 bin kilometreyi bulan bölünmüş yol ağına kadar Ulaştırma yatırımlarından dünyaya örnek olacak dev projelere imza atıldığını dile getiren Milletvekili Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: “Gümüşhane’de bu büyük değişimden hak ettiği payı almaktadır. Bu değişimin yerel seçimlerde yaşanacak değişim ile Gümüşhane kent merkezimize de yansımasını çok arzu ediyoruz. Gümüşhane mutlaka AK Belediyecilik anlayışı ile buluşmalıdır. Gümüşhane Kent merkezinde yaşanacak AK değişim ile beraber inşallah Gümüşhane merkezinde yaşayan herkes yakinen bu değişimin nimetlerinden daha fazla yararlanacak ve hissedecektir.  Gümüşhane’de sadece ulaştırma yatırımlarında değil, Sağlık’tan, DSİ’ye, Tarım’dan, Sportif Yatırımlara kadar kısacası tüm kamu yatırımlarında da büyük bir değişim ve gelişme yaşandığına Gümüşhane’de yaşayanların her geçen gün artan oranda şahit oluyor. Cumhuriyet tarihinden bu yanan arzulanan Gümüşhane’de ki bu büyük dönüşümün mimarı Başta Saygıdeğer Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere AK Parti hükümetlerimize şükranlarımı sunarım. Bu büyük Ulaştırma yatırımlarına yüksek destek veren Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’a Gümüşhane’nin geleceği adına teşekkür ederim.  Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığımızın Müsteşarından, mühendisine, Karayolları Genel Müdürümüzden, Bölgemizde görev yapmış olan Sayın Murat Boydaş’a, Zeynel Abidin Yeşil’e ve çalışmalarına devam eden A.Hulki Tuncer’e, Gümüşhane eski valimiz Enver Salihoğlu’na ve Gümüşhane yatırımları için yoğun çaba sarf eden valimiz Dr. Yusuf Mayda’ya,  Tüm milletvekillerimizi ve teşkilatımıza çalışmalar süresince istimlak çalışmalarına ve arazi planlamalarına yüksek destek gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ederim.”
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER