Gümüşhane’de 23 Nisan Bayramı kutlandı

Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gümüşhane’de 23 Nisan Bayramı kutlandı

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan kutlamalar daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezinde devam etti.

Burada Dumlupınar Ortaokulu tarafından hazırlanan resim sergisi açılışının ardından Aysın Rafet Ataç İlkokulunun hazırladığı salon programı icra edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından gerçekleştirildi.

Yalçın konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 103 yıl sonra bir kez daha büyük bir sevinç, coşku ve heyecanla kutladıklarını belirterek, “Türk Milli olarak hiçbir zaman bağımsızlığımızdan ödün vermedik ve bundan sonra da asla vermeyeceğiz. Şehit kanlarıyla kazanılmış bu topraklarda geleceğimizin teminatı olan siz sevgili çocuklarımızla birlikte ve beraberlik içinde yarınlara daha güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz diyerek bir kez daha tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.

Programda daha sonra Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler ve şiirler sunularak, halk oyunları oynandı.

Öğrencilerin hazırladığı ve büyük beğeni toplayan "Memleketim" adlı gösterinin sunulmasının ardından etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Programa Vali Vekili Ali Recai Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Alay Komutanı Albay İsmail Gökçek, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

BAYRAM MESAJLARI:

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Bağımsızlığımızın sembolü ve Türk Milletinin ulusal egemenliğini tescilleyen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış, bağımsızlığı olmazsa olmaz kabul etmiş milletimizin kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıyla, millet iradesinin vücut bulduğu “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olmuştur.

Bizler bugün, gelişmiş toplumlar arasında yer almak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Bu sebeple çocuklarımızın topluma yön verecek bireyler olarak yetişmeleri için daha çok çalışmalı, büyük ve güçlü Türkiye ideali için çaba sarf etmeliyiz. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. yılını idrak ediyoruz. 
‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ruhu ile Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen ayağına pranga vurulmasına, bağımsızlığının elinden alınmasına izin vermemiş, bütün zorluklara rağmen çetin mücadeleyi şanlı bir zaferle neticelendirmiştir. İstiklal Harbimizin karargâhı olan TBMM aynı zamanda demokrasimizin, ulusal egemenliğin ve istiklalimizin de adeta sembolü haline gelmiştir. 

23 Nisan; meclisimizin kuruluşunun yıl dönümü olmasının yanı sıra, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın da bayramıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş ve yetenekli gençler olarak yetişmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızı sevk ve idare eden ilk meclisimizdeki milletvekillerini, bütün Şehit ve Gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor; aziz milletimizin ve bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyoruz.”


BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, 23 Nisan 1920 tarihinin her yaştan ferdiyle vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsali olduğunu kaydederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 103'üncü kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Başkan Çimen, mesajında şunları söyledi: “TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle yad ediyoruz. İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu günlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920'de milletimizin önünde yepyeni bir ufuk açılmış, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu yana geçen 103 yılda, vatandaşlarımızın huzur, refah ve barış içinde yaşaması, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler de bugün, üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ülkemizde, çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında yer almak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu güzel vatanı, milletimizin geçmişten gelen birikimi ve birlik-beraberlik içinde çok çalışarak daha mamur hale getirmek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak, hepimizin en büyük hedefidir. 23 Nisan 1920, Türk Milleti için önemli bir dönüm noktasıdır. Asil Türk Milletin temsil edildiği Gazi Meclisimizin açıldığı gün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve bütün dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. 23 Nisan ayrıca demokrasinin, milli iradenin ve millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda, daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışacağız. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyor, 23 Nisan 1920’de açılan meclisimizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını yad ediyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“23 Nisan 1920 tarihi, milletimizin her türlü güçlüğe kendi iradesiyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesi olmuştur. Bugün 103’üncü yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ortak iradesinin bir yansıması olmuş ve olmaya da devam edecektir. Yoklukların, zorlukların ve savaşların hâkim olduğu bir dönemde açılan Gazi Meclisimiz Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak, kurtuluş mücadelesinin en önemli aktörlerinden biri olmuştur. Yüce milletimizin onurlu mücadelesi neticesinde ülkemiz tam bağımsız, millet iradesinin üzerinde hiçbir gücü kabul etmeyen ve tüm dünyada saygınlığı kabul edilen bir ülke konumuna gelmiştir. Bu önemli tarihin dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanılması da bizim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize olan inancımızdır.

103’üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusuyla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 103. yıl dönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe kutlamanın büyük onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen, dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gelecek nesillere olan inancın simgesi olmuştur.

Ülkemizin geleceği, ulusumuzun en değerli varlıkları çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık geleceğin güvencesidirler. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı her alanda iyi bir şekilde yetiştirmek, geleceğe en iyi şekilde hazırlamak görevimizdir, sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI ARİFE ELEMAN


“SEVGİLİ ATAM;

Biliyor musun bugün 23 Nisan 2023. Senin Türkiye Büyük Millet Meclisini açtığın, Ulusal Egemenliği ilan ettiğin ve dünyada hiç bir liderin yapmadığını yaparak Meclisi ve egemenliği bize bayram olarak bıraktığın günün 103. Yılı. 

103 yıl önce, emperyalist düşüncenin yurdumuzu bölüp, parçalama, paylaşma hayalleri vardı. Yurdumuz, milletimiz; umutsuzluk, çaresizlik içindeydi. Yüzyıllarca yapamadıklarını kendilerince en uygun zamanda yapmak için dört koldan harekete geçmişlerdi. 

Ancak daha büyük, daha haklı, daha cesur, daha inanan ve daha insan başka bir hayal vardı hesap edemedikleri. Ve o hayal sendin. Yıktın, parçaladın o haksız, zalim hayalleri. Umut oldun, ışık oldun vatanına, milletine.. 

Sadece kendi milletine değil tüm dünyada emperyalizmin sömürdüğü diğer milletlere de umut oldun, ışık oldun.

Umutsuzlukla mücadele ettin, çaresizlikle, yoksullukla, yılgınlıkla, cehaletle mücadele ettin.

Ama “Milli Egemenlik” ilkesi o kadar önemliydi ki senin için, annenin mezarı başında;  “Validem bu toprağın altında, fakat milli egemenlik ilelebet payidar olsun. Beni teselli eden en büyük kuvvet budur. Validemin mezarı önünde ve Allah huzurunda ant içiyorum, bu kadar kan dökerek milletin elde ettiği egemenliğin muhafaza ve müdafaası için icap ederse validemin yanına gitmekte asla tereddüt etmeyeceğim. Milli egemenlik uğrunda canımı vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun.” diyerek derin duygularınla bağlılığını dile getirdin.     

Ürkmedin, kaçmadın, korkmadın. Bir, beş, yüz, bin, milyonlar olarak üstüne gittiniz düşmanın. Sen, sen ve bu milletin bağrından çıkan arkadaşların, bu millet, bu bağır, bu toprak…. Vatandık, millettik. Bağımsız Türk Milletiydik.

Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 23 Nisan 2023 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 103. Yılını kutluyoruz. Umutluyuz; hayallerimiz ve yurdumuzun hayalleri için, gururluyuz; tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti evlatları olduğumuz için, hevesliyiz; emanetini daha ileriye taşımak için.…

23 Nisan 2023 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılı bize kutlu, sana da kutlu olsun Atam.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER