Gümüşhane’de 3 boyutlu model güncelleme çalışması yapılacak

Gümüşhane’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Drone İle Dijital Şehir İkizi Güncelleme Çalışması” gerçekleştirilecek.

Gümüşhane’de 3 boyutlu model güncelleme çalışması yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 26-27 Eylül tarihlerinde “Dijital Şehir İkizleri-3 Boyutlu Model Güncelleme Çalışması” kapsamında Gümüşhane iki gün boyunca özellikle şehrin önemli bölgeleri, kentsel dönüşüm alanları, tarihi ve turistik alanları drone ile görüntülenerek 3 boyutlu modelleri güncellenecek.

İl merkezinde yapılacak çalışma ayrıca kentin eski yerleşim yeri ve önemli bir tarihi mekânı olan ve aynı zamanda doğal sit alanı olan Süleymaniye Mahallesinde de de gerçekleştirilecek.

Toplam 10 adet drone ile çekilecek görüntülerden elde edilen sonuçlar ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve Gümüşhane Belediyesiyle ücretsiz olarak paylaşılacak.

Çalışma ile harita ve planlama çalışmalarında maliyet konusunda tasarruf sağlanarak mükerrer veri üretiminin de önüne geçileceği, 3 boyutlu olarak üretilen verilerin kadastro parselleri ve Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile entegre edilerek Belediye Kent Bilgi Sistemlerinde, planlama aşamalarında ve afet öncesi risk belirleme çalışmalarında kullanılabileceği kaydedildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER