Ara
Gümüşhane
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7399 %0.04
50,2585 %0.14
5.950,35 % -0,21
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane'de 6 Fakir Çifte Tüp Bebek Tedavisi Yapılacak

Gümüşhane'de 6 Fakir Çifte Tüp Bebek Tedavisi Yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Sağlık Grubunun işbirliği ile tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla Tüp Bebek Projesi başlatıldı.

217
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Sağlık Grubunun işbirliği ile tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla Tüp Bebek Projesi başlatıldı.

Vali Yardımcısı ve Vakıf Başkanı Cahit Karatepe, proje kapsamında Acıbadem Hastanelerinin ülke genelinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen 2 bin 500 yoksul ailenin tüp bebek tedavi giderini karşılayacağını, bu kapsamda da Gümüşhane’de 6 ailenin belirleneceğini söyledi.

Çocuk özlemini aşmak, güzel bir yuva kurmak ve aile bağlarını güçlendirmek için bu projeyi hep beraber el ele güçlendirelim çağrısında bulunan Karatepe, şartları tutan ailelerin Sosyal Yardımlaşma Vakfına müracaat etmeleri gerektiğini belirterek, müracaatların 9 Kasım tarihinde son bulacağını hatırlattı.

Projenin hedef kitlesinin 23-39 yaş aralığında olup tıbbı muhtaçlık belgesine (son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor) sahip ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu “60/c-1 kapsamında sigortalı olanlar. Yeşilkartlılar” şeklinde sağlananlardan oluştuğunu dike getiren Karatepe, başvuru için kadınlarda aranacak özellikleri şöyle sıraladı: “Kendisi veya eşinin sosyal güvenceye sahip olmaması. 23-39 yaş aralığında olmak (Başvuru tarihi itibariyle bitirilen yaş kabul edilecektir. Nüfus cüzdanı ibrazı yeterlidir). Tıbbi muhtaçlık belgesine sahip olmak (Devlet veya Üniversite Hastanelerinden alınan, son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor). GSS kapsamında sağlık provizyonu 60/c-1 kapsamında sigortalı olanlar. Yeşilkartlılar” olarak tescil edilmiş olmak (Gelir testi sonucu G0 olanlar ile henüz yeşilkart vize tarihi dolmayanlar). Hiç çocuk sahibi olmaması veya çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tedavi amaçlı olarak doğum yapması gerektiğini doktor raporu ile belgelendirmesi.”

Karatepe, proje kapsamında Kelkit’e 2, Merkez, Kürtün, Şiran, Torul ilçelerine ise 1 kontenjan belirlediklerini belirterek, “Eğer çevrenizde de varsa bu proje kapsamında il genelimizde vatandaşlarımızın faydalanması için daha duyarlı olabilmemizi önemle rica ediyoruz.” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *