Gümüşhane’de 650 kişi işbaşı yaptı

Gümüşhane’ye 2015-2016 döneminde kullanılmak üzere tahsis edilen bin 400 kişilik Toplum Yararına Program ödeneği kapsamında 650 kişi Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı resmi okulların bakım, onarım ve çevre temizliği konulu programlarda çalışmaya başladı. Kalan 750 kişilik iş başvuruları da başladı.

Gümüşhane’de 650 kişi işbaşı yaptı
Gümüşhane’ye 2015-2016 döneminde kullanılmak üzere tahsis edilen bin 400 kişilik Toplum Yararına Program ödeneği kapsamında 650 kişi Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı resmi okulların bakım, onarım ve çevre temizliği konulu programlarda çalışmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta yapılan kura çekiminin ardından hak sahibi işsizler bugün ki tarih itibariyle işbaşı yaparken, geri kalan 750 kişilik kontenjanlar için müracaatlar da bugün başladı.

İŞKUR Gümüşhane İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada diğer kamu kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan ağaçlandırma, kamusal alt yapının yenilenmesi ve çevre temizliği konularını içeren programların müracaatlarının 5 Ekim tarihi itibariyle başladığı ve 14 Ekim’de sona ereceği bildirildi.

İl genelindeki tüm Belediye Başkanlıkları, Gümüşhane Üniversitesi gibi kurumlarca yürütülecek olan programlarda çalışmak isteyen işsiz vatandaşların Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli, malul, dul ve yetim maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerekiyor.

Ayrıca mevcut mevzuat gereği 13.05.2013 tarihinden sonra düzenlenen ilgili kurumların programlarına 18 ay katılanlar aynı kurumların yürüteceği programlara başvuru yapamayacakla.

Bunun yanı sıra kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların katılımcı seçiminde öncelik hakkı bulunuyor. Müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde noter kur’ası ile asıl ve yedek listeler belirlenecek.

Daha ayrıntılı bilgi Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefondan alınabilir.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER