Gümüşhane’de 7.sınıflar bilgi yarışmasının finali yapıldı

Gümüşhane’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7. sınıf öğrencilere yönelik düzenlenen bilgi yarışmasının finali yapıldı.

Gümüşhane’de 7.sınıflar bilgi yarışmasının finali yapıldı

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen ve il genelindeki tüm resmi ve özel okulların 7.sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Genel Kültür alanlarından soru soruldu.

Öğrenciler arasında bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, teşvik edilmesi, yarışma kültürünün kazandırılması ve sınavlara hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla yapılan yarışmada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Bugün burada ortaokul 7.sınıflar arası bir bilgi ve kültür etkinliğinin finalleri için tekrar toplandık. Tabii ki buradaki amacımız öğrencilerimizi biraz daha motive etmek, onlardaki çalışma azmini, gayretini, heyecanlarını artırmak. Bununla beraber kendi içlerinde tatlı rekabetler ile daha başarılı olmaya yönelik adımlar yapmak hedefimizdir. Şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, tek tek öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimize, okullarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Bilgi yarışması finallerine bir önceki yarışmalarda ilçe birinciliklerini elde eden 6 ortaokul katılım sağladı. 

Oldukça çekişmeli geçen bilgi yarışmasında birinciliği Merkez Atatürk Ortaokulu, ikinciliği Köse 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu, üçüncülüğü ise Kürtün Cumhuriyet Ortaokulu elde etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER