Gümüşhane'de Alabalık Üretimi Yüzde 115,3 Oranında Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Trabzon Bölge Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’de Kültür Balıkçılığı Üretimi istatistiklerini paylaştı. Bölgede üretimde en fazla artış Gümüşhane’de yaşandı.

Gümüşhane'de Alabalık Üretimi Yüzde 115,3 Oranında Arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Trabzon Bölge Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’de Kültür Balıkçılığı Üretimi istatistiklerini paylaştı. Bölgede üretimde en fazla artış Gümüşhane’de yaşandı.

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğünün su ürünleri istatistikleri veri tabanından derlediği bilgilere göre, 2013 yılında kültür balıkçılığı üretimi 2012 yılına göre Türkiye’de yüzde 9,9 artarak 233 bin 394 tona, Doğu Karadeniz’de ise yüzde 33,7 artarak 12 bin 600 tona yükseldi. Doğu Karadeniz’de görülen bu yüksek artışa rağmen 2012 yılındaki sert düşüş sebebiyle kültür balıkçılığı 2010-2011 yıllarındaki üretimin altında gerçekleşti.

Verilere göre 2013 yılında, Kültür balıkçılığı üretimi bir önceki yıla göre Gümüşhane’de yüzde 115,3 oranında artarken, Trabzon’da yüzde 32 oranında artarak 5 bin 954 tona, Ordu’da yüzde 12 oranında artarak bin 579 tona, Rize’de yüzde 6,9 oranında artarak 998 tona Gümüşhane’de ise yüzde 115,3 oranında artarak 3 bin 122 tona yükseldi. Giresun’da üretim bir önceki yıla göre değişmeyerek 250 tonda kalırken, Artvin’de üretim yüzde 20,2 düşerek 698 tona geriledi.

Doğu Karadeniz’de kültür balıkçılığı üretim miktarları, 2013

İl

Toplam Miktar(Ton)

Alabalık (İçsu)

Alabalık(deniz)

Levrek (deniz)

Toplam

Artvin

697,8

-

-

697,8

Giresun

250

-

-

250

Gümüşhane

3121,8

-

-

3121,8

Ordu

203

620

755,5

1578,5

Rize

899,6

98,5

998,1

Trabzon

1286,9

3672,4

994,3

5953,6

Toplam

6459,1

4390,9

1749,8

12599,8

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER