Gümüşhane’de arıcılık eğitimi başladı

Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve 84 saat sürecek olan arıcılık kursu başladı.

Gümüşhane’de arıcılık eğitimi başladı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen belgeli arıcılık kursu 10 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek.

Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek eğitimlerle kursiyerlere arı ırkları, arı biyolojisi, ana arı, polen, arı sütü, arı zehri, bal üretimi, arı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri gibi konularda eğitim verilecek.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, kursu ziyaret ederek ilk ders öncesi kursiyerlere eğitimin, tarımsal üretim çalışmalarında yeni ufuklar oluşturmasını temenni ederek, kursun hayırlı olmasını diledi.

Arıcılığın toprağa bağımlı kalmadan yapılabilen, fazla sermaye gerektirmeyen ve kısa zamanda gelir getiren bir üretim olduğunu belirten Kıraç, “Bu kursumuzda eğitimci arkadaşlarımız tarafından sizlere teknik ve teorik bilgiler verilmekte. Kurstan sonra sahada yaptığınız çalışmaları arkadaşlarımız takip etmeye devam edecek. Amacımız sadece üretmek değil aynı zamanda kaliteli üretim yapmak. Burada aldığınız bilgileri sahada kullanmak, daha sağlıklı ve kaliteli bal üretmek hedefiniz olmalıdır. Eğitimimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Kursun sonunda, başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Arıcılık Kurs Bitirme Belgesi" verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER