Gümüşhane’de beyaz gelinliğini yeniden giydi

Gümüşhane’de dün başlayan hafif şiddetli kar yağışı sabaha kadar etkisini sürdürünce kent merkezi günler sonra yeniden beyaz örtüsünü giydi.

Gümüşhane’de beyaz gelinliğini yeniden giydi

Ocak ayının son günlerine yaklaşılmasına rağmen kara hasret olan Gümüşhane kent merkezi dün gece gerçekleşen yağışla birlikte beyaza büründü.

Yağışın ardından il merkezinde kar kalınlığı 5 santimetre olarak ölçülürken gece en düşük sıcaklık ise eksi 2,3 derece olarak kayıtlara geçti. İlçelere bakıldığında ise Şiran eksi 5,2, Köse eksi 4,6, Kelkit eksi 2,7, Kürtün eksi 1,8, Torul eksi 1,2 derece olarak ölçüldü.

Yüksek kesimlerde ve lokal olarak kentin diğer bölgelerinde de etkili olan yağışın ardından merkeze bağlı 25, Kelkit ilçesinde 15, Köse ilçesinde 8, Kürtün ilçesinde 8 ve Şiran ilçesinde 43 olmak üzere toplam 99 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri bugün sabah erken saatlerden itibaren okulların tatilde olması nedeniyle diyaliz hastaları, cenaze olan köyler ve acil durum olan köylere öncelik vererek 18 iş makinesi ve 36 personeliyle il genelinde karla mücadele çalışması gerçekleştiriyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle özellikle yüksek dağ geçitlerinde sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması istenirken yağışın etkisini kaybetmesinin ardından kar örtüsü nedeniyle hava sıcaklığının hafta sonuna kadar geceleri eksi 14 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER