Gümüşhane’de çiftçiler traktörlerle yolu kapattı

Kelkit'teki Sadak Barajı sulamasının bitirilmesini isteyen çiftçiler 1 saat boyunca Gümüşhane-Erzincan karayolunu traktörlerle kesti.

Gümüşhane’de çiftçiler traktörlerle yolu kapattı

Gümüşhane’de bir türlü bitmeyen Sadak Barajı sulamasını protesto eden çiftçiler Kelkit-Erzincan bölünmüş karayolunun her iki şeridini de 1 saat boyunca traktörlerle kapattı.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bölge halkının 40 yıllık rüyası ve 23,24 milyon metreküp su depolama hacmi olan Sadak Barajının 2014 yılında tamamlanmasının ardından başlatılan ve kılcal damar gibi Kelkit’in arazilerini saracak olan sulama projesinin tamamlanmaması nedeniyle çiftçiler eylem yaptı.

2016 yılında ihalesi yapılan ve tarımsal hasılayı 5 kat artıracağı ifade edilen projenin tamamlanamaması nedeniyle bu yıl yaşanan su kıtlığıyla birlikte üreticiler özellikle kentin coğrafi işaretli ürünü olan kuru fasulye ve diğer ürünlerde sıkıntı yaşamaya başladı.

Bunun üzerine eylem yapan çiftçiler Sadak Barajından verimli su alamadıklarını iddia ederek Gümüşhane-Erzincan karayolunu yaklaşık 1 saat boyunca traktörlerle trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Ürünlerinin yandığını iddia eden yaklaşık 100 üretici şantiyenin bulunduğu karayolunun Yenice köyü mevkiinde yolu ulaşıma kapattı. Olay yerine gelen Jandarma ve Emniyet güçleri güvenlik önlemi alarak üreticileri yolu açmaları noktasında ikna etmeye çalıştı.

Bu çabalarının sonuçsuz kalması üzerine olay yerine gelen Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın, üreticilerle bir süre görüşerek sorunun paydaşlarla kısa süre içerisinde görüşülüp çözüme kavuşturulmaya çalışılacağını söyledi. Kaymakam Aydın, “Bir ihale süreci var. Yeni müteahhit işi devraldı. Süreç eylül sonuna kadar devam edecek. Daha tamamlanan bir süreç yok ortada. Devam eden bir süreç var burada. Haftaya bu konuyla ilgili Valimizin başkanlığında toplantı yapılacak. Orada bilgilendirileceksiniz” dedi.

Kaymakam Aydın’ın çiftçilerle görüşmesinin ardından çiftçiler yaklaşık 1 saat kapalı tuttukları yolu yeniden ulaşıma açarak bölgeden ayrıldı.

Protesto eyleminde CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ve AK Parti Kelkit İlçe Başkanı Sadi Tüysüz de çiftçilerle görüştü.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2021, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER