Ara
Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
-3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane’de Çölyak Hastalığı Çalışma Grubu

Gümüşhane’de Çölyak Hastalığı Çalışma Grubu

Gümüşhane’de çölyak hastalarına destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Çölyak Hastalığı Çalışma Grubu kuruldu.

1543
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

Bağırsaklardaki sindirimi sağlayan “villus” denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyerek ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığı olan Çölyak Hastalığı ya da Glüten Enteropatisinin bilinen tek tedavisi ömür boyu tam glutensiz diyet.

Son yıllarda sıkça karşılaşılan hastalıkla ilgili harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü de Gümüşhane’de Sağlık Bilgi Sistemlerinde 120 kişiye çölyak hastalığı tanısı konulmasından hareketle çölyak hastalığının önlenmesi ve azaltılması, hastalık durumlarında tedavi ve rehabilitasyon için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde etkin bir mücadele yapmak amacıyla Çölyak Hastalığı Çalışma Grubu kurdu.

Çalışma grubunda İl Sağlık Müdürlüğü, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden alanında uzman personel görev alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *