Gümüşhane'de Darağacıyla Mısır Eylemi

Gümüşhane’de AK Parti İl Gençlik Kolları Mısır’da idam kararı verilen 529 kişi için protesto eylemi yaptı. Temsili darağaçları kurulan eylemde ayrıca Mısır Müftüsüne iletilmek üzere imza toplandı.

Gümüşhane’de AK Parti İl Gençlik Kolları Mısır’da idam kararı verilen 529 kişi için protesto eylemi yaptı. Temsili darağaçları kurulan eylemde ayrıca Mısır Müftüsüne iletilmek üzere imza toplandı.

Zafer Meydanında gerçekleştirilen protesto eyleminde, alana üzerinde urgan bulunan darağacı kuran AK Parti Gençlik Kolları üyesi gençler, beyaz kefenlerini de giyerek tepkilerini dile getirdi.

“529 KİŞİYİ İDAMA MAHKUM EDEN SADECE YARGIÇ DEĞİL, İSLAM ÜMMETİNİN SUSKUNLUĞUDUR”

Burada bir açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir, Mısır’da 529 kişiyi idama mahkum edenin sadece yargıç değil, aynı zamanda İslam ümmetinin suskunluğu olduğunu söyledi.

“SÖZDE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI DİLSİZ ŞEYTANLIK YAPIYOR”

Mısır’da Kanlı Rabia baskınını yapanlarını görmezlikten gelen, 25 Ocak devriminde göstericileri katledenlere beraat kararı veren yargıcın, 20 dakika süren bir mahkeme sonucunda 529 Müslüman hakkında idam kararı verdiğini kaydeden Demir, “Gezi olayları, Ukrayna olayları ve Twitter’in geçici olarak kapatılmasına anında tepki ve demeçler veren sözde insan hakları savunucularının dilsiz şeytanlık yapmalarını lanetliyoruz.” dedi.

“TÜM İSLAM ÜMMETİNİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARI İDAMLARI DURDURMAK İÇİN TEPKİ VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

Şehitlerinin kanının uyuyan ümmetin uyanışına ve yeniden dirilişine vesile olacağını dile getiren Demir, darbecileri alkışlayan İslam ülkelerinin yöneticilerinin de günü geldiğinde Müslüman halktan gerekli cevabı alacaklarını belirterek, tüm İslam ümmetini, Müslüman yöneticileri ve uluslararası kuruluşları idamları durdurmak için tepki vermeye çağırdı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in eşi Gülsen Çimen’in de imza atıp, pankart taşıyarak destek verdiği eylemde daha sonra stant kurularak Mısır’a gönderilmek üzere vatandaşlardan imza toplandı.
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER