Gümüşhane’de emniyet kemeri denetimi yapıldı

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek’in katılımıyla İçişleri Bakanlığı’nın #BiHareketineBakarHayat sloganıyla hayata geçirdiği emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla emniyet kemeri uygulaması yapıldı.

Fatih Parkı önünde gerçekleştirilen uygulamada sürücülerin yüzde 90’nın emniyet kemeri takması herkesi sevindirirken, durdurulan araçlarda emniyet kemeri takan herkese kampanyayı simgeleyen araç kokusu, maske gibi çeşitli hediyeler ile çocuklar için yapbozlar verildi.

Durdurulan araçlarda sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatarak emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarında can kaybı riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini yüzde 60 oranında azalttığını vurgulayan Vali Taşbilek, özellikle dolmuş sürücülerini can taşıdıkları için ekstra uyarırken kemerlerini takan sürücü ve yolculara özel olarak teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beyler Kara’nın katıldığı uygulamanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Taşbilek, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun direktifleri ve önderliğinde #BiHareketineBakarHayat kampanyasının tanıtımı ve bu bağlamda emniyet kemeri denetimi için ilimiz protokolü ile farkındalık uygulaması yaptık. Gümüşhane kurallara uyan bir şehir. Büyük bir memnuniyetle çok büyük oranda vatandaşlarımızın emniyet kemeri taktığını gördük. Bütün vatandaşlarımız, sürücülerimize ‘lütfen emniyet kemerimizi takalım, bi hareketine bakar hayat’ diyoruz. O hareket başta kendimiz ve sevdiklerimiz olmak üzere hepimizin hayatını kurtaracaktır. Emniyet kemeri takma noktasında duyarlılıklarından dolayı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bunun ilimizde hiç eksiksiz, istisnasız bir şekilde yüzde 100’e varan bir oranda herkesin emniyet kemeri takarak bu bilince, farkındalığa erişeceğine canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2021, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER